L'arqueòleg David Garcia i Rubert s'emporta el I Premi Xavier Dupré de l’Hospitalet de l’Infant

El Centre d’Estudis de l’Hospitalet de l’Infant va lliurar la primera edició d'aquest guardó a l'investigador que ha continuat amb l'estudi de les antefixes recuperades al municipi
David Garcia i Rupert va rebre el I Premi Xavier Dupré aquest dissabte, en el marc de la V Festa d’hivern del CELHI. | Cedida

El Centre d’Estudis de l’Hospitalet de l’Infant (CELHI) ha atorgat el I Premi Xavier Dupré al Dr. David Garcia i Rubert, professor agregat de la secció d’arqueologia de la Universitat de Barcelona (UB) i membre del Grup de Recerca en Arqueologia Protohistòrica (GRAP) de la UB, pel seu estudi de les antefixes, recentment recuperades a l’Hospitalet de l’Infant, que ha aprofundit en la línia d’investigació iniciada per en Xavier Dupré.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Un guardó per impulsar la recerca històrica al municipi i per homenatjar un dels pioners

Cal tenir en compte que el CELHI va crear aquest guardó amb l’objectiu de reconèixer el treball de qui aporta noves vies de recerca en relació al patrimoni històric, natural i cultural del municipi. Amb aquest premi, aquesta entitat local pretén també retre homenatge a Xavier Dupré i Raventós, que amb el treball que va fer sobre l’antefixa trobada durant les obres de reforma de l’Hospital del Coll de Balaguer l’any 1991, va formular una hipòtesi sobre un enclavament grec al poble de l’Hospitalet de l’Infant, que feia les funcions d’empori comercial.

L’acte del lliurament del Premi va tenir lloc dissabte passat, 30 de novembre, al Centre de Visitants de l’Hospital del Coll de Balaguer, en el marc de la V Festa d’hivern del CELHI, i va comptar amb l’assistència de l’ex director del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT), Francesc Tarrats, i amb el suport de Xavier Aquilué, director científic del Centre Iberia Graeca-Museu d’Arqueologia de Catalunya.

  

"🚑 Salou impulsa un espai on expressar les preocupacions en matèria de salut" "🌧 NADAL: La pluja impedeix començar el Pessebre de Sorra de la Pineda"