Presó per un manter que va agredir un agent de la Policia Local de Cambrils

L’Audiència de Tarragona ha condemnat un manter a indemnitzar l’agent amb gairebé 3.500 euros i a 4 mesos i mig de presó
La zona propera a Salou és la que es troba més atapeïda de productes de top manta. | Oleguer Domènech.
 

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de Tarragona ha condemnat a quatre mesos i mig de presó un venedor ambulant que va agredir un agent de la Policia Local de Cambrils. A més, haurà d'indemnitzar l'agent amb 3.494,40 euros, acceptant així la pena que va ser imposada inicialment pel Jutjat Penal Número 2 de Reus com a autor d'un delicte d'atemptat contra els agents de l'autoritat i un altre de lesions, amb l'atenuant de dilacions indegudes.

 

Els fets van tenir lloc el passat 16 de maig de l'any 2011, al voltant de les vuit de la tarda al passeig marítim de Cambrils, quan un manter d'origen senegalès, al costat de 10 persones més, estava venent il·legalment diversos productes.

 

Un manter va colpejar el peu d'un dels agents

Dos agents vestits de paisà de la Policia Local es van identificar i un d'ells va intentar impedir que el manter recollís els objectes i fugís. Llavors, l'acusat va començar a insultar els agents i, completament alterat, va cridar els altres manters, els quals ja havien fugit, però tan sols va aparèixer la policia. Així doncs, entre tots els manters van envoltar els dos agents que van haver de demanar reforços, mentre l'acusat va començar a colpejar el peu del policia que evitava que s'endugués la manta amb el gènere.

 

Tal com ha informat l'Ajuntament de Cambrils, l'agent agredit va haver d'estar dos mesos de baixa per un esquinç al peu i ha decidit que l'import de la indemnització el destinarà al centre agermanat amb l'Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona situat a Lunsar, a la República de Sierra Leone, que és l'Hospital Saint John of God de Mabesseneh.

 

Els manters se situen just al límit amb Salou. | Oleguer Domènech.

 

Els manters, polèmica antiga i de difícil solució

Cambrils és un dels municipis costaners amb més presència de venda ambulant il·legal, sobretot a la zona de Vilafortuny. Els manters es col·loquen de manera molt atapeïda per tot el passeig que està a peu de platja. Aquesta és una de les polèmiques més arrelades de les zones turístiques i les autoritats no saben com solucionar-la. Provoquen embussos de gent al llarg de tot el passeig i els establiments es veuen afectats per la presència dels manters, on els treballadors acaben a crits i, de vegades, barallant-se amb els venedors ambulants il·legals.