Vila-seca inclou partides al 2020 per a la municipalitzaci贸 dels Serveis Socials i per la FiM

L'equip de govern aprovar脿 uns comptes de 30,5 milions d'euros pactats amb Decidim Vila-seca i amb l'abstenci贸 de Ciutadans i els Comuns
Imatge d'arxiu d'una sessi贸 plen脿ria a l'Ajuntament de Vila-seca. | I. Alcal谩

L'Ajuntament de Vila-seca aprovar脿 aquest dijous, 5 de desembre, el pressupost municipal pel 2020. Despr茅s del pacte que van escenificar ara fa un mes, l'equip de govern de Vila-seca Segura-Junts i el PSC ha acordat els comptes pel pr貌xim exercici amb Decidim Vila-seca. El pressupost pel 2020 mant茅 pr脿cticament els n煤meros d'aquest 2019 i ascendeix fins als 30.570.000 euros.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les not铆cies de la teva poblaci贸 i de tot Tarragona, gratis al teu m貌bil. Fes clic aqu铆!

Segons ha destacat a TarragonaDigital el regidor d'Hisenda, Xavier Farriol, aquest 芦茅s un pressupost d'inici de mandat i per tant 茅s diferent d'anys anteriors. Est脿 pactat i compartit amb els altres grups de l'oposici贸 i t茅 un consens ampli. Les prioritats s贸n l'脿mbit social, amb la creaci贸 d'uns Serveis Socials propis, per貌 tamb茅 l'脿mbit de la cultura i dels esports禄. En la votaci贸 plen脿ria d'aquesta tarda, els grups municipals de Ciutadans i Vila-seca en Com煤 s'abstindran.

M茅s personal i un nou local perqu猫 l'Ajuntament assumeixi els Serveis Social aquest 2020

Sobre aquests grans eixos, Farriol ha explicat que s'est脿 negociant un conveni amb la Generalitat de Catalunya per municipalitzar al llarg del 2020 els Serveis Socials, que actualment s'ofereixen a trav茅s del Consell Comarcal del Tarragon猫s. Aix貌, detalla el regidor, implicar脿 la contractaci贸 de personal especialitzat, per貌 tamb茅 l'adquisici贸 i el condicionament d'un nou local m茅s ampli per donar cabuda a l'increment previst en el servei. 

Pel que fa a la cultura, el m脿xim responsable de les arques municipals fa refer猫ncia a la inversi贸 per a la remodelaci贸 del Celler Noucentista 鈥攓ue es desenvolupar脿 al llarg del 2020 i 2021 tot i que amb pressupost del 2019鈥, la recuperaci贸 de la Fira de M煤sica al Carrer, que compta amb una consignaci贸 de 100.000 euros que han de servir per iniciar la tramitaci贸 per adjudicar l'organitzaci贸 de cara al 2021, aix铆 com la transformaci贸 del Castell en una sala d'art.

El pressupost de 2020 inclou una partida de 41.000鈧 per instal路lar c脿meres de videovigil脿ncia al Castell de Vila-seca. | 脌ngel Ullate

 

Impuls a la conversi贸 de l'estadi en una ciutat esportiva i al transport urb脿

En l'脿mbit esportiu, la gran iniciativa que posar脿 en marxa el consistori a partir de 2020 茅s el desenvolupament d'una ciutat esportiva en l'actual Estadi Municipal. Segons avan莽a Farriol, el pr貌xim exercici est脿 previst que es faci el projecte b脿sic que definir脿 les fases per executar aquesta transformaci贸 a partir del 2021. Una altra novetat important 茅s que el pressupost del 2020 dedica 500.000 euros al nou transport urb脿 que ha d'entrar en funcionament en breu.

Totes aquestes accions formen part dels 15 punts establerts en el pacte entre l'equip de govern i Decidim Vila-sea. El portaveu de la formaci贸 municipalista, Josep Forast茅, es mostra molt satisfet amb els pressupostos assolits pel 2020. 芦El m茅s important d'aquest acord 茅s que totes les accions estiguin sotmeses a consens. La p猫rdua de la majoria absoluta ha obligat a canviar el tarann脿 de fer pol铆tica a Vila-seca i permet la participaci贸 de tots els grups pol铆tics i especialment del nostre. Aix貌 implica un canvi de tend猫ncia molt important禄, argumenta.

  • NOU SERVEI DE TARRAGONADIGITAL: T'enviem les not铆cies m茅s importants de la teva ciutat al WhatsApp totalment gratis. Punxa aqu铆!

El portaveu de Decidim destaca altres accions que ha introdu茂t el seu grup i que arribaran l'any que ve com s贸n la contractaci贸 d'un arxiver municipal i d'un t猫cnic d'esports, iniciar l'elaboraci贸 d'un mapa de vulnerabilitat al municipi o l'impuls a l'Oficina d'Atenci贸 al Ciutad脿 (OAC) f铆sica i virtual. M茅s enll脿 dels projectes que es comencen a definir ja amb la consignaci贸 pressupost脿ria pel 2020, Forast茅 fa refer猫ncia a altres acords que s'han d'anar desenvolupant com 茅s una 脿gora cultural per a les entitats locals o la transformaci贸 del Mercat Municipal.

M茅s d'1 mili贸 d'euros destinats a inversions

En el cap铆tol d'inversions, l'Ajuntament ha reservat 1.219.000 euros que serviran per planificar i redactar alguns dels grans projectes del mandat. D'aquesta manera, la principal partida es destinar脿 a l'adquisici贸 de patrimoni, amb una despesa de 385.000 euros. Part d'aquests diners aniran a l'adquisici贸 d'un nou local m茅s gran per acollir els Serveis Socials un cop el consistori acabi d'assumir la seva gesti贸.

Aix铆 mateix, el pressupost municipal 2020 inclou 250.000 euros per al Pla de Millora del passeig Mar铆tim de la Pineda, 154.000 per a millores al Pavell贸 de la Pineda, 150.000 per a l'adquisici贸 de 'software' inform脿tic i 100.000 euros m茅s per a la redacci贸 de projectes. S'inclouen com a inversions tamb茅 millores a la Piscina municipal (50.000鈧), un Pla de millora d'edificis municipals per a habitatge social (50.000鈧) l'estudi per a la construcci贸 d'un nou Poliesportiu lleuger (25.000鈧) o la instal路laci贸 de c脿meres de videovigil脿ncia al Castell (41.000鈧).

L'alcalde de Vila-seca, Pere Segura, amb el portaveu de Decidim, Josep Forast茅. | Gerard Recasens

Ciutadans s'abst茅 per貌 critica la manca de participaci贸 del seu grup

Des del grup municipal de Ciutadans han avan莽at la seva abstenci贸 a l'aprovaci贸 dels comptes pel 2020 芦per responsabilitat禄. 芦No volem bloquejar Vila-seca ni perjudicar els ciutadans禄, ha al路legat el seu portaveu, Joan Anton Ram铆rez. Tot i aix貌, el l铆der de la formaci贸 taronja denuncia la manca de voluntat negociadora de l'equip de govern i lamenta que 芦Cs Vila-seca no ha tingut l'oportunitat de parlar dels comptes perqu猫 ni ens han trucat ni convidat, tot i ser la for莽a majorit脿ria de l'oposici贸禄.

Aix铆 mateix, Ram铆rez ha celebrat que aquests pressupostos 芦recullen moltes propostes del programa electoral de Cs, com la implantaci贸 d'un servei de transport p煤blic, la remodelaci贸 de l'estadi, la potenciaci贸 dels serveis socials, l'aposta per la seguretat i accions en 脿mbits com els esports i la cultura禄.

Vila-seca en Com煤 arrenca el comprom铆s de 21 noves accions a canvi de la seva abstenci贸

Per la seva banda, els tres regidors de Vila-seca en Com煤 tamb茅 s'abstindran en la votaci贸 del pressupost i, a canvi, han arrencat una s猫rie de compromisos al govern municipal. Aix铆, els Comuns reclamen treballar en igualtat de condicions respecte a la resta de forces pol铆tiques en el desenvolupament de les grans inversions del mandat com la ciutat esportiva, la remodelaci贸 del Mercat o el Celler, aix铆 com en la recuperaci贸 de la FiM.

L'acord amb el govern inclou fins a 21 punts, entre els quals destaquen alguns de car脿cter social com s贸n suplementar les beques dels menjadors escolars, bonificar els estudis musicals en funci贸 de la renda, augmentar el parc d'habitatges socials, millorar els plans d'ocupaci贸, bonificar l'adquisici贸 de plaques solars a les llars o instaurar protocols per combatre el sexisme a les festes majors. 

"馃敶 CAMBRILS: Homenatge pels 50 anys de la primera oficina de turisme" "馃尣鉂 L鈥橦OSPITALET DE L'INFANT: L'acte d'encesa dels llums de Nadal es far脿 a cobert"