Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

GUIA

Avui eclipsi de lluna: quan ser脿 i des d'on veure'l?

Els actes d'aquest cap de setmana de la Festa Major de Sant Pere de Cambrils 2019

Dels actes d'aquest cap de setmana destaquen la IX Trobada de Vela Llatina de Cambrils, a m茅s de m煤sica i festa i altres activitats relacionades amb el m贸n de la pesca
Imatge de la Diada de Sant Pere a Cambrils 2016 | TarragonaDigital
 

 

Aquest dissabte, 29 de juny, 茅s Sant Pere i, per tant, aquest cap de setmana 茅s Festa Major a Cambrils. Els actes de la Festa Major de Sant Pere de Cambrils van comen莽ar el dia 23 de juny amb la revetlla de Sant Joan i s'allargaran fins al 6 de juliol. Tot i aix貌, aquest cap de setmana 茅s el plat fort de les festes i els actes m茅s destacats de la vig铆lia de la diada s贸n la IX Trobada de Vela Llatina de Cambrils, la revetlla de Sant Pere amb l'Orquestra Nova Saturno i Band Rock. Del dia de Sant Pere destaca el Seguici Festiu, la Diada Castellera, la Trobada de Timbalers i la revetlla jove. A banda d'aquestes activitats tamb茅 se celebraran altres actes relacionats amb el m贸n de la pesca. Podeu consulta la resta del programa d'actes en aquest enlla莽

 

Els actes i la programaci贸 d'aquest cap de setmana de Sant Pere 2019 a Cambrils

 

Divendres, 28 de juny

A partir de les 17.00 hores, al MOLL DE PONENT DEL PORT DE CAMBRILS, Trobada de la Vela Llatina. Rebuda de les embarcacions participants en la IX Trobada de Vela Llatina que arribin per mar des de Catalunya i el Pa铆s Valenci脿. Es preveu l'arribada del quillat Sant Ramon de l'entitat Bricbarca i de l'Ajuntament de Vilassar de Mar. El Sant Ramon 茅s un lla眉t quillat constru茂t l'any 1904, un dels vaixells de vela llatina m茅s antics i m茅s grans d'entre els que naveguen per la Mediterr脿nia.

 

A les 19.00 hores, al SORRAL DEL PORT DE CAMBRILS, Exposici贸 did脿ctica de tots els bastiments participants en la IX Trobada de Vela Llatina de Cambrils. 

 

A les 19.30 hores, SOTA LES MORERES DEL SORRAL, Inici oficial de la IX Trobada de Vela Llatina de Cambrils, amb l'actuaci贸 de la Coral Veus del Mar. Tot seguit, acte d'homenatge a les dones de fam铆lia pescadora de Cambrils, nascudes abans de l'any 1940. 

 

Imatge d'arxiu de la Trobada de Veles Llatines de Cambrils | Cedida
 

 

A les 20.00 hores, sota LES MORERES DEL SORRAL, Concert d'Havaneres i cants de Taverna amb Hav脿name. Hav脿name 茅s un viatge que surt d'una Cuba musical plena d'enyoran莽a i arriba a Catalunya amb tot el sabor de l'illa del Carib. S贸n tres veus femenines i el g猫nere principal 茅s l'Havanera i cants de taverna, combinant-ho amb m煤sica tradicional de Cuba. 

 

A les 23.00 hores, al PASSEIG MIRAMAR, Ball de Festa Major i Versions Gent Jove amb l'Orquestra Nova Saturno i Band Rock. L'Orquestra Satruno neix l'any 2011 amb el prop貌sit de crear sensacions i emocions captivant a tots els p煤blics i destacant en totes les facetes musicals. Amb m茅s de 700 actuacions al llarg d'aquests anys, compta amb un elenc de m煤sics de primer nivell musical i professional. L'any 2017 va rebre el premi ARC a la millor orquestra de ball de Catalunya. Band Rock 茅s la Nova Saturno en la versi贸 m茅s marxosa i rockera convertida en grup de versions oferint els temes m茅s actuals del mercat sense oblidar els grans 猫xits de tots els temps. Servei de bar a c脿rrec del Ball de bastons de Cambrils. 

 

Dissabte, 29 de juny

A les 8.30 hores, pels CARRERS DEL BARRI DEL PORT, Matinades amb el Ball de Diables Els Cagarrieres i amb els Grallers de la Colla Gegantera Tota l'Endenga.

 

A les 9.00 hores, al CLUB N脌UTIC DE CAMBRILS, Varada de la resta de la vintena d'embarcacions participants en la IX Trobada de Vela Llatina de Cambrils. Les barques restaran abarloades davant de la Confraria de Pescadors de Cambrils. Organitza: Arjau Vela Llatina de Cambrils. 

 

A les 11.00 hores, des de la PLA脟A MN. JOAN BATALLA i pels CARRERS DEL BARRI DEL PORT, Anada a Ofici amb el Seguici Festiu, amb el Ball de Diables Els Cagarrieres amb el grup de timbals i la seva b猫stia de foc La Galera, els Timbalers Cop de Cap i la seva colla petita Els Nyanyos, la Colla Gegantera Tota l'Endenga amb el seu grup de grallers, els Gegants, els Nans i les b猫sties de foc, la Farnaca i la Farnaqueta i el Ball de Bastons de Cambrils. Acompanyar脿 el Seguici la Cobla Ministrers de Cambrils. AL PORT, hissada conjunta de veles de les barques participants en la IX Trobada de Vela Llatina de Cambrils, afegint-se simb貌licament al Seguici festiu de Sant Pere. Recorregut: pla莽a Mn. Joan Batalla, Frederic Mompou, passeig Miramar, Escales Mollet de Rec, pla莽a de Marcel路l铆 Domingo, carrer Consolat de Mar (interior), pla莽a Catalunya, carrer Miquel Plan脿s i pla莽a de l'Esgl茅sia.  

 

El dia 29 de juny sortir脿 el Seguici festiu pels carrers de Cambrils  | TarragonaDigital

 

A les 11.00 hores, des del MOLLET DEL REC, Sortida de l'embarcaci贸 Cat Aventure. L'acc茅s ser脿 lliure i obert a tothom qui vulgui seguir la navegada des de la mar i sentir els comentaris de pescadors experimentats sobre les maniobres dels participants en la IX Trobada de Vela Llatina de Cambrils. 

 

A les 11.30 hores, des del MOLLET DEL REC, Sortida de la navegada per davant de les platges de garb铆 de Cambrils, de les barques participants en la IX Trobada de Vela Llatina de Cambrils. Organitza: Arjau Vela Llatina de Cambrils. 

 

A les 12.00 hores, a l'ESGL脡SIA PARROQUIAL DE SANT PERE, Missa Major. En sortir de missa, ballada dels elements festius. 

 

A les 14.00 hores, a la PASSAREL路LA AL COSTAT DE LA CONFRARIA DE PESCADORS, Finalitzaci贸 de la navegada conjunta, arribada i exposici贸 did脿ctica dels bastiments participants en la IX Trobada de Vela Llatina de Cambrils. Les barques restaran abarloades davant de la Confraria de Pescadors de Cambrils. Organitza: Arjau Vela Llatina de Cambrils. 

 

A partir de les 17.00 hores, al LLEVANT DEL PORT DE CAMBRILS, Demostraci贸 de navegaci贸 tradicional. Les embarcacions participants en la trobada de Vela Llatina s'aniran afegint lliurement tot navegant per davant de la platja del Regueral. Es recomana veure les maniobres des del moll de Llevant. 

 

A les 17.30 hores, a la PLA脟A DE LES REMENDADORES, Diada Castellera de Festa Major amb la participaci贸 de les colles Xiquets de Cambrils i la Colla Joves dels Xiquets de Tarragona. 

 

Imatge d'arxiu de la Diada Castellera a Riudoms amb Xiquets de Reus i Xiquets de Cambrils | Isma Llanes
 

 

A partir de les 18.30 hores, a la PLATJA DEL REGUERAL, XIV edici贸 de la Festa de l'Ormeig, inici de la XIV Pesca tradicional de Cambrils amb la recreaci贸 d'oficis antics: fabricants de s脿rcies, mestres d'aixa, remendadores, mestres velers, puntaires, maquetistes, navegaci贸 tradicional, tirada del rall...

 

A les 19.00 hores, a la PLATJA DEL REGUERAL, recreaci贸 de l'arribada de les Barques del vi, amb la pres猫ncia del Sant Ramon, barca centen脿ria de mitjana tripulat per membres de Bricbarca. Amb la col路laboraci贸 del Club Rem Cambrils es rememorar脿 l'embarcament del vi del pa铆s als bastiments de cabotatge tal com es feia abans de la construcci贸 del port de Cambrils. Seguidament, tirada de l'artet fet i armat a Cambrils i estesa de l'art a la platja. Amb la col路laboraci贸 del Club de Vent d'Estrop de Cambrils i la Confraria de Pescadors de Cambrils, a continuaci贸 subhasta de peix a l'antiga a c脿rrec de La Teca Teatre. 

 

A partir de les 22.00 hores, pels CARRERS DEL PORT i amb inici a la PLA脟A MN. JOAN BATALLA, Trobada de Timbalers amb la participaci贸 de les colles Percussi贸 Les Lloques de Reus, Timbalers d'Alforja, Timbalers dels Diables del Catllar, Ssstr猫pits de Vilassar de Mar, Riudrums de Riudoms, Figots sat脿nics de Riba-roja d'Ebre, Timbalers de Castellvell del Camp, Atabaladors de Salou, El Cagarrieres, Cop de Cap. Recorregut: pla莽a Mn. Joan Batalla, pla莽a Catalunya, carrer Consolat de Mar, pla莽a Marcel路l铆 Domingo, passeig Miramar (pel mig), platja del Regueral, on es far脿 el final de la trobada previ a la Revetlla Jove. La Trobada de Timbalers i els Cop de Cap col路laboren amb l'ONG Pallapupas i per aquest motiu, durant tot el dia, hi haur脿 paradetes a diferents llocs, on vendran els nassos solidaris. Organitza: Cop de Cap de Cambrils. 

 

A partir de les 24.00 hores, a la PLATJA DEL REGUERAL al costat del CLUB N脌UTIC, Revetlla Jove de Sant Pere amb la Banda del Coche Rojo i la Banda Ne贸n. Servei de bar a c脿rrec d'Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar. Organitza: Joventut Cambrils. 

 

Diumenge, 30 de juny

A les 9.45 hores, amb sortida a les ESCALES DEL MOLLET DEL REC i a L'INTERIOR DEL MOLL, Demostraci贸 de rem tradicional amb muletes fluvials del Club N脿utic M贸ra d'Ebre.

 

A les 10.00 hores, al mig del MOLL, Hissada conjunta de veles llatines participants en la IX Trobada de Vela Llatina de Cambrils. Inici de la VII Navegada Josep Llu铆s Savall, encap莽alada enguany pel Sant Ramon. Tot seguit, la flota prendr脿 rumb a garb铆 per navegar fins al port de l'Ametlla de Mar on clour脿 la trobada. 

 

A partir de les 12.30 hores, a la PLA脟A DE L'ESGL脡SIA DE SANT PERE, Vermut Mariner i degustaci贸 de fideus rossos. Barra a c脿rrec de l'Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar. Tot a preus populars! M煤sica amb PD Peixampler. Organitza: La Teca Teatre.l 

 

El diumenge hi haur脿 un vermut mariner i una degustaci贸 de fideus rossos  | Laia Solanellas
 

 

A les 20.00 hores, a l'AUDITORI DEL PARC DEL PESCADOR, Concert de g貌spel, Gospelizing amb The Gospel Viu Choir. Considerats referents del g貌spel nacional i una de les formacions m茅s notables d'脿mbit europeu, ens presenten un espectacle amb el ritme trepidant fren猫tic i colpidor del millor G貌spel urb脿 del moment. Un G貌spel innovador, trencador, divers, vital i atractiu. Un c煤mul d'emocions a flor de pell, una seq眉猫ncia musical en qu猫 l'espectador forma part de l'espectacle amb una din脿mica intensament participativa i tremendament contempor脿nia: G貌spel del segle XXI, pur G貌spel. 

 

📍 Fes clic aqu铆 per rebre al teu m貌bil les not铆cies de Tarragona. 脡s gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butllet铆 per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris