Els actes d'aquest cap de setmana de la Festa Major de Sant Pere de Cambrils 2019

Dels actes d'aquest cap de setmana destaquen la IX Trobada de Vela Llatina de Cambrils, a més de música i festa i altres activitats relacionades amb el món de la pesca
Imatge de la Diada de Sant Pere a Cambrils 2016 | TarragonaDigital
 

 

Aquest dissabte, 29 de juny, és Sant Pere i, per tant, aquest cap de setmana és Festa Major a Cambrils. Els actes de la Festa Major de Sant Pere de Cambrils van començar el dia 23 de juny amb la revetlla de Sant Joan i s'allargaran fins al 6 de juliol. Tot i això, aquest cap de setmana és el plat fort de les festes i els actes més destacats de la vigília de la diada són la IX Trobada de Vela Llatina de Cambrils, la revetlla de Sant Pere amb l'Orquestra Nova Saturno i Band Rock. Del dia de Sant Pere destaca el Seguici Festiu, la Diada Castellera, la Trobada de Timbalers i la revetlla jove. A banda d'aquestes activitats també se celebraran altres actes relacionats amb el món de la pesca. Podeu consulta la resta del programa d'actes en aquest enllaç

 

Els actes i la programació d'aquest cap de setmana de Sant Pere 2019 a Cambrils

 

Divendres, 28 de juny

A partir de les 17.00 hores, al MOLL DE PONENT DEL PORT DE CAMBRILS, Trobada de la Vela Llatina. Rebuda de les embarcacions participants en la IX Trobada de Vela Llatina que arribin per mar des de Catalunya i el País Valencià. Es preveu l'arribada del quillat Sant Ramon de l'entitat Bricbarca i de l'Ajuntament de Vilassar de Mar. El Sant Ramon és un llaüt quillat construït l'any 1904, un dels vaixells de vela llatina més antics i més grans d'entre els que naveguen per la Mediterrània.

 

A les 19.00 hores, al SORRAL DEL PORT DE CAMBRILS, Exposició didàctica de tots els bastiments participants en la IX Trobada de Vela Llatina de Cambrils. 

 

A les 19.30 hores, SOTA LES MORERES DEL SORRAL, Inici oficial de la IX Trobada de Vela Llatina de Cambrils, amb l'actuació de la Coral Veus del Mar. Tot seguit, acte d'homenatge a les dones de família pescadora de Cambrils, nascudes abans de l'any 1940. 

 

Imatge d'arxiu de la Trobada de Veles Llatines de Cambrils | Cedida
 

 

A les 20.00 hores, sota LES MORERES DEL SORRAL, Concert d'Havaneres i cants de Taverna amb Havàname. Havàname és un viatge que surt d'una Cuba musical plena d'enyorança i arriba a Catalunya amb tot el sabor de l'illa del Carib. Són tres veus femenines i el gènere principal és l'Havanera i cants de taverna, combinant-ho amb música tradicional de Cuba. 

 

A les 23.00 hores, al PASSEIG MIRAMAR, Ball de Festa Major i Versions Gent Jove amb l'Orquestra Nova Saturno i Band Rock. L'Orquestra Satruno neix l'any 2011 amb el propòsit de crear sensacions i emocions captivant a tots els públics i destacant en totes les facetes musicals. Amb més de 700 actuacions al llarg d'aquests anys, compta amb un elenc de músics de primer nivell musical i professional. L'any 2017 va rebre el premi ARC a la millor orquestra de ball de Catalunya. Band Rock és la Nova Saturno en la versió més marxosa i rockera convertida en grup de versions oferint els temes més actuals del mercat sense oblidar els grans èxits de tots els temps. Servei de bar a càrrec del Ball de bastons de Cambrils. 

 

Dissabte, 29 de juny

A les 8.30 hores, pels CARRERS DEL BARRI DEL PORT, Matinades amb el Ball de Diables Els Cagarrieres i amb els Grallers de la Colla Gegantera Tota l'Endenga.

 

A les 9.00 hores, al CLUB NÀUTIC DE CAMBRILS, Varada de la resta de la vintena d'embarcacions participants en la IX Trobada de Vela Llatina de Cambrils. Les barques restaran abarloades davant de la Confraria de Pescadors de Cambrils. Organitza: Arjau Vela Llatina de Cambrils. 

 

A les 11.00 hores, des de la PLAÇA MN. JOAN BATALLA i pels CARRERS DEL BARRI DEL PORT, Anada a Ofici amb el Seguici Festiu, amb el Ball de Diables Els Cagarrieres amb el grup de timbals i la seva bèstia de foc La Galera, els Timbalers Cop de Cap i la seva colla petita Els Nyanyos, la Colla Gegantera Tota l'Endenga amb el seu grup de grallers, els Gegants, els Nans i les bèsties de foc, la Farnaca i la Farnaqueta i el Ball de Bastons de Cambrils. Acompanyarà el Seguici la Cobla Ministrers de Cambrils. AL PORT, hissada conjunta de veles de les barques participants en la IX Trobada de Vela Llatina de Cambrils, afegint-se simbòlicament al Seguici festiu de Sant Pere. Recorregut: plaça Mn. Joan Batalla, Frederic Mompou, passeig Miramar, Escales Mollet de Rec, plaça de Marcel·lí Domingo, carrer Consolat de Mar (interior), plaça Catalunya, carrer Miquel Planàs i plaça de l'Església.  

 

El dia 29 de juny sortirà el Seguici festiu pels carrers de Cambrils  | TarragonaDigital

 

A les 11.00 hores, des del MOLLET DEL REC, Sortida de l'embarcació Cat Aventure. L'accés serà lliure i obert a tothom qui vulgui seguir la navegada des de la mar i sentir els comentaris de pescadors experimentats sobre les maniobres dels participants en la IX Trobada de Vela Llatina de Cambrils. 

 

A les 11.30 hores, des del MOLLET DEL REC, Sortida de la navegada per davant de les platges de garbí de Cambrils, de les barques participants en la IX Trobada de Vela Llatina de Cambrils. Organitza: Arjau Vela Llatina de Cambrils. 

 

A les 12.00 hores, a l'ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANT PERE, Missa Major. En sortir de missa, ballada dels elements festius. 

 

A les 14.00 hores, a la PASSAREL·LA AL COSTAT DE LA CONFRARIA DE PESCADORS, Finalització de la navegada conjunta, arribada i exposició didàctica dels bastiments participants en la IX Trobada de Vela Llatina de Cambrils. Les barques restaran abarloades davant de la Confraria de Pescadors de Cambrils. Organitza: Arjau Vela Llatina de Cambrils. 

 

A partir de les 17.00 hores, al LLEVANT DEL PORT DE CAMBRILS, Demostració de navegació tradicional. Les embarcacions participants en la trobada de Vela Llatina s'aniran afegint lliurement tot navegant per davant de la platja del Regueral. Es recomana veure les maniobres des del moll de Llevant. 

 

A les 17.30 hores, a la PLAÇA DE LES REMENDADORES, Diada Castellera de Festa Major amb la participació de les colles Xiquets de Cambrils i la Colla Joves dels Xiquets de Tarragona. 

 

Imatge d'arxiu de la Diada Castellera a Riudoms amb Xiquets de Reus i Xiquets de Cambrils | Isma Llanes
 

 

A partir de les 18.30 hores, a la PLATJA DEL REGUERAL, XIV edició de la Festa de l'Ormeig, inici de la XIV Pesca tradicional de Cambrils amb la recreació d'oficis antics: fabricants de sàrcies, mestres d'aixa, remendadores, mestres velers, puntaires, maquetistes, navegació tradicional, tirada del rall...

 

A les 19.00 hores, a la PLATJA DEL REGUERAL, recreació de l'arribada de les Barques del vi, amb la presència del Sant Ramon, barca centenària de mitjana tripulat per membres de Bricbarca. Amb la col·laboració del Club Rem Cambrils es rememorarà l'embarcament del vi del país als bastiments de cabotatge tal com es feia abans de la construcció del port de Cambrils. Seguidament, tirada de l'artet fet i armat a Cambrils i estesa de l'art a la platja. Amb la col·laboració del Club de Vent d'Estrop de Cambrils i la Confraria de Pescadors de Cambrils, a continuació subhasta de peix a l'antiga a càrrec de La Teca Teatre. 

 

A partir de les 22.00 hores, pels CARRERS DEL PORT i amb inici a la PLAÇA MN. JOAN BATALLA, Trobada de Timbalers amb la participació de les colles Percussió Les Lloques de Reus, Timbalers d'Alforja, Timbalers dels Diables del Catllar, Ssstrèpits de Vilassar de Mar, Riudrums de Riudoms, Figots satànics de Riba-roja d'Ebre, Timbalers de Castellvell del Camp, Atabaladors de Salou, El Cagarrieres, Cop de Cap. Recorregut: plaça Mn. Joan Batalla, plaça Catalunya, carrer Consolat de Mar, plaça Marcel·lí Domingo, passeig Miramar (pel mig), platja del Regueral, on es farà el final de la trobada previ a la Revetlla Jove. La Trobada de Timbalers i els Cop de Cap col·laboren amb l'ONG Pallapupas i per aquest motiu, durant tot el dia, hi haurà paradetes a diferents llocs, on vendran els nassos solidaris. Organitza: Cop de Cap de Cambrils. 

 

A partir de les 24.00 hores, a la PLATJA DEL REGUERAL al costat del CLUB NÀUTIC, Revetlla Jove de Sant Pere amb la Banda del Coche Rojo i la Banda Neón. Servei de bar a càrrec d'Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar. Organitza: Joventut Cambrils. 

 

Diumenge, 30 de juny

A les 9.45 hores, amb sortida a les ESCALES DEL MOLLET DEL REC i a L'INTERIOR DEL MOLL, Demostració de rem tradicional amb muletes fluvials del Club Nàutic Móra d'Ebre.

 

A les 10.00 hores, al mig del MOLL, Hissada conjunta de veles llatines participants en la IX Trobada de Vela Llatina de Cambrils. Inici de la VII Navegada Josep Lluís Savall, encapçalada enguany pel Sant Ramon. Tot seguit, la flota prendrà rumb a garbí per navegar fins al port de l'Ametlla de Mar on clourà la trobada. 

 

A partir de les 12.30 hores, a la PLAÇA DE L'ESGLÉSIA DE SANT PERE, Vermut Mariner i degustació de fideus rossos. Barra a càrrec de l'Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar. Tot a preus populars! Música amb PD Peixampler. Organitza: La Teca Teatre.l 

 

El diumenge hi haurà un vermut mariner i una degustació de fideus rossos  | Laia Solanellas
 

 

A les 20.00 hores, a l'AUDITORI DEL PARC DEL PESCADOR, Concert de gòspel, Gospelizing amb The Gospel Viu Choir. Considerats referents del gòspel nacional i una de les formacions més notables d'àmbit europeu, ens presenten un espectacle amb el ritme trepidant frenètic i colpidor del millor Gòspel urbà del moment. Un Gòspel innovador, trencador, divers, vital i atractiu. Un cúmul d'emocions a flor de pell, una seqüència musical en què l'espectador forma part de l'espectacle amb una dinàmica intensament participativa i tremendament contemporània: Gòspel del segle XXI, pur Gòspel.