Els actes d'aquest cap de setmana de la Festa Major de Sant Pere de Cambrils 2019

Dels actes d'aquest cap de setmana destaquen la IX Trobada de Vela Llatina de Cambrils, a m√©s de m√ļsica i festa i altres activitats relacionades amb el m√≥n de la pesca
Imatge de la Diada de Sant Pere a Cambrils 2016 | TarragonaDigital
 

 

Aquest dissabte, 29 de juny, √©s Sant Pere i, per tant, aquest cap de setmana √©s Festa Major a Cambrils. Els actes de la Festa Major de Sant Pere de Cambrils van comen√ßar el dia 23 de juny amb la revetlla de Sant Joan i s'allargaran fins al 6 de juliol. Tot i aix√≤, aquest cap de setmana √©s el plat fort de les festes i els actes m√©s destacats de la vig√≠lia de la diada s√≥n la IX Trobada de Vela Llatina de Cambrils, la revetlla de Sant Pere amb l'Orquestra Nova Saturno i Band Rock. Del dia de Sant Pere destaca el Seguici Festiu, la Diada Castellera, la Trobada de Timbalers i la revetlla jove. A banda d'aquestes activitats tamb√© se celebraran altres actes relacionats amb el m√≥n de la pesca. Podeu consulta la resta del programa d'actes en aquest enlla√ß

 

Els actes i la programació d'aquest cap de setmana de Sant Pere 2019 a Cambrils

 

Divendres, 28 de juny

A partir de les 17.00 hores, al MOLL DE PONENT DEL PORT DE CAMBRILS, Trobada de la Vela Llatina. Rebuda de les embarcacions participants en la IX Trobada de Vela Llatina que arribin per mar des de Catalunya i el Pa√≠s Valenci√†. Es preveu l'arribada del quillat Sant Ramon de l'entitat Bricbarca i de l'Ajuntament de Vilassar de Mar. El Sant Ramon √©s un lla√ľt quillat constru√Įt l'any 1904, un dels vaixells de vela llatina m√©s antics i m√©s grans d'entre els que naveguen per la Mediterr√†nia.

 

A les 19.00 hores, al SORRAL DEL PORT DE CAMBRILS, Exposici√≥ did√†ctica de tots els bastiments participants en la IX Trobada de Vela Llatina de Cambrils. 

 

A les 19.30 hores, SOTA LES MORERES DEL SORRAL, Inici oficial de la IX Trobada de Vela Llatina de Cambrils, amb l'actuaci√≥ de la Coral Veus del Mar. Tot seguit, acte d'homenatge a les dones de fam√≠lia pescadora de Cambrils, nascudes abans de l'any 1940. 

 

Imatge d'arxiu de la Trobada de Veles Llatines de Cambrils | Cedida
 

 

A les 20.00 hores, sota LES MORERES DEL SORRAL, Concert d'Havaneres i cants de Taverna amb Hav√†name. Hav√†name √©s un viatge que surt d'una Cuba musical plena d'enyoran√ßa i arriba a Catalunya amb tot el sabor de l'illa del Carib. S√≥n tres veus femenines i el g√®nere principal √©s l'Havanera i cants de taverna, combinant-ho amb m√ļsica tradicional de Cuba. 

 

A les 23.00 hores, al PASSEIG MIRAMAR, Ball de Festa Major i Versions Gent Jove amb l'Orquestra Nova Saturno i Band Rock. L'Orquestra Satruno neix l'any 2011 amb el prop√≤sit de crear sensacions i emocions captivant a tots els p√ļblics i destacant en totes les facetes musicals. Amb m√©s de 700 actuacions al llarg d'aquests anys, compta amb un elenc de m√ļsics de primer nivell musical i professional. L'any 2017 va rebre el premi ARC a la millor orquestra de ball de Catalunya. Band Rock √©s la Nova Saturno en la versi√≥ m√©s marxosa i rockera convertida en grup de versions oferint els temes m√©s actuals del mercat sense oblidar els grans √®xits de tots els temps. Servei de bar a c√†rrec del Ball de bastons de Cambrils. 

 

Dissabte, 29 de juny

A les 8.30 hores, pels CARRERS DEL BARRI DEL PORT, Matinades amb el Ball de Diables Els Cagarrieres i amb els Grallers de la Colla Gegantera Tota l'Endenga.

 

A les 9.00 hores, al CLUB N√ÄUTIC DE CAMBRILS, Varada de la resta de la vintena d'embarcacions participants en la IX Trobada de Vela Llatina de Cambrils. Les barques restaran abarloades davant de la Confraria de Pescadors de Cambrils. Organitza: Arjau Vela Llatina de Cambrils. 

 

A les 11.00 hores, des de la PLA√áA MN. JOAN BATALLA i pels CARRERS DEL BARRI DEL PORT, Anada a Ofici amb el Seguici Festiu, amb el Ball de Diables Els Cagarrieres amb el grup de timbals i la seva b√®stia de foc La Galera, els Timbalers Cop de Cap i la seva colla petita Els Nyanyos, la Colla Gegantera Tota l'Endenga amb el seu grup de grallers, els Gegants, els Nans i les b√®sties de foc, la Farnaca i la Farnaqueta i el Ball de Bastons de Cambrils. Acompanyar√† el Seguici la Cobla Ministrers de Cambrils. AL PORT, hissada conjunta de veles de les barques participants en la IX Trobada de Vela Llatina de Cambrils, afegint-se simb√≤licament al Seguici festiu de Sant Pere. Recorregut: pla√ßa Mn. Joan Batalla, Frederic Mompou, passeig Miramar, Escales Mollet de Rec, pla√ßa de Marcel¬∑l√≠ Domingo, carrer Consolat de Mar (interior), pla√ßa Catalunya, carrer Miquel Plan√†s i pla√ßa de l'Esgl√©sia.  

 

El dia 29 de juny sortir√† el Seguici festiu pels carrers de Cambrils  | TarragonaDigital

 

A les 11.00 hores, des del MOLLET DEL REC, Sortida de l'embarcaci√≥ Cat Aventure. L'acc√©s ser√† lliure i obert a tothom qui vulgui seguir la navegada des de la mar i sentir els comentaris de pescadors experimentats sobre les maniobres dels participants en la IX Trobada de Vela Llatina de Cambrils. 

 

A les 11.30 hores, des del MOLLET DEL REC, Sortida de la navegada per davant de les platges de garb√≠ de Cambrils, de les barques participants en la IX Trobada de Vela Llatina de Cambrils. Organitza: Arjau Vela Llatina de Cambrils. 

 

A les 12.00 hores, a l'ESGL√ČSIA PARROQUIAL DE SANT PERE, Missa Major. En sortir de missa, ballada dels elements festius. 

 

A les 14.00 hores, a la PASSAREL¬∑LA AL COSTAT DE LA CONFRARIA DE PESCADORS, Finalitzaci√≥ de la navegada conjunta, arribada i exposici√≥ did√†ctica dels bastiments participants en la IX Trobada de Vela Llatina de Cambrils. Les barques restaran abarloades davant de la Confraria de Pescadors de Cambrils. Organitza: Arjau Vela Llatina de Cambrils. 

 

A partir de les 17.00 hores, al LLEVANT DEL PORT DE CAMBRILS, Demostraci√≥ de navegaci√≥ tradicional. Les embarcacions participants en la trobada de Vela Llatina s'aniran afegint lliurement tot navegant per davant de la platja del Regueral. Es recomana veure les maniobres des del moll de Llevant. 

 

A les 17.30 hores, a la PLA√áA DE LES REMENDADORES, Diada Castellera de Festa Major amb la participaci√≥ de les colles Xiquets de Cambrils i la Colla Joves dels Xiquets de Tarragona. 

 

Imatge d'arxiu de la Diada Castellera a Riudoms amb Xiquets de Reus i Xiquets de Cambrils | Isma Llanes
 

 

A partir de les 18.30 hores, a la PLATJA DEL REGUERAL, XIV edici√≥ de la Festa de l'Ormeig, inici de la XIV Pesca tradicional de Cambrils amb la recreaci√≥ d'oficis antics: fabricants de s√†rcies, mestres d'aixa, remendadores, mestres velers, puntaires, maquetistes, navegaci√≥ tradicional, tirada del rall...

 

A les 19.00 hores, a la PLATJA DEL REGUERAL, recreaci√≥ de l'arribada de les Barques del vi, amb la pres√®ncia del Sant Ramon, barca centen√†ria de mitjana tripulat per membres de Bricbarca. Amb la col¬∑laboraci√≥ del Club Rem Cambrils es rememorar√† l'embarcament del vi del pa√≠s als bastiments de cabotatge tal com es feia abans de la construcci√≥ del port de Cambrils. Seguidament, tirada de l'artet fet i armat a Cambrils i estesa de l'art a la platja. Amb la col¬∑laboraci√≥ del Club de Vent d'Estrop de Cambrils i la Confraria de Pescadors de Cambrils, a continuaci√≥ subhasta de peix a l'antiga a c√†rrec de La Teca Teatre. 

 

A partir de les 22.00 hores, pels CARRERS DEL PORT i amb inici a la PLA√áA MN. JOAN BATALLA, Trobada de Timbalers amb la participaci√≥ de les colles Percussi√≥ Les Lloques de Reus, Timbalers d'Alforja, Timbalers dels Diables del Catllar, Ssstr√®pits de Vilassar de Mar, Riudrums de Riudoms, Figots sat√†nics de Riba-roja d'Ebre, Timbalers de Castellvell del Camp, Atabaladors de Salou, El Cagarrieres, Cop de Cap. Recorregut: pla√ßa Mn. Joan Batalla, pla√ßa Catalunya, carrer Consolat de Mar, pla√ßa Marcel¬∑l√≠ Domingo, passeig Miramar (pel mig), platja del Regueral, on es far√† el final de la trobada previ a la Revetlla Jove. La Trobada de Timbalers i els Cop de Cap col¬∑laboren amb l'ONG Pallapupas i per aquest motiu, durant tot el dia, hi haur√† paradetes a diferents llocs, on vendran els nassos solidaris. Organitza: Cop de Cap de Cambrils. 

 

A partir de les 24.00 hores, a la PLATJA DEL REGUERAL al costat del CLUB N√ÄUTIC, Revetlla Jove de Sant Pere amb la Banda del Coche Rojo i la Banda Ne√≥n. Servei de bar a c√†rrec d'Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar. Organitza: Joventut Cambrils. 

 

Diumenge, 30 de juny

A les 9.45 hores, amb sortida a les ESCALES DEL MOLLET DEL REC i a L'INTERIOR DEL MOLL, Demostració de rem tradicional amb muletes fluvials del Club Nàutic Móra d'Ebre.

 

A les 10.00 hores, al mig del MOLL, Hissada conjunta de veles llatines participants en la IX Trobada de Vela Llatina de Cambrils. Inici de la VII Navegada Josep Llu√≠s Savall, encap√ßalada enguany pel Sant Ramon. Tot seguit, la flota prendr√† rumb a garb√≠ per navegar fins al port de l'Ametlla de Mar on clour√† la trobada. 

 

A partir de les 12.30 hores, a la PLA√áA DE L'ESGL√ČSIA DE SANT PERE, Vermut Mariner i degustaci√≥ de fideus rossos. Barra a c√†rrec de l'Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar. Tot a preus populars! M√ļsica amb PD Peixampler. Organitza: La Teca Teatre.l 

 

El diumenge hi haur√† un vermut mariner i una degustaci√≥ de fideus rossos  | Laia Solanellas
 

 

A les 20.00 hores, a l'AUDITORI DEL PARC DEL PESCADOR, Concert de g√≤spel, Gospelizing amb The Gospel Viu Choir. Considerats referents del g√≤spel nacional i una de les formacions m√©s notables d'√†mbit europeu, ens presenten un espectacle amb el ritme trepidant fren√®tic i colpidor del millor G√≤spel urb√† del moment. Un G√≤spel innovador, trencador, divers, vital i atractiu. Un c√ļmul d'emocions a flor de pell, una seq√ľ√®ncia musical en qu√® l'espectador forma part de l'espectacle amb una din√†mica intensament participativa i tremendament contempor√†nia: G√≤spel del segle XXI, pur G√≤spel. 

 

💬 Fes clic aqu√≠ per rebre al teu m√≤bil l'actualitat de Tarragona. √Čs gratis!