Més de seixanta actes per celebrar la Festa Major de l'Hospitalet de l'Infant

Com a novetat, el programa d'actes inclou més activitats adreçades al públic juvenil, per tal que «hi hagi activitats variades, adreçades a tots els públics»
Imatges de les XVII Jornades de la Tonyina de l'Hospitalet de l'Infant | Gerard Martí

 

El dimarts, dia 14 d'agost, comença la Festa Major de Sant Roc de l'Hospitalet de l'Infant. Durant cinc dies, fins al dia 19, s'oferirà més d'una seixantena d'actes que, enguany, com a novetat, inclouen més propostes dedicades al públic juvenil, tal com ha remarcat la regidora de Festes de l'Ajuntament, Àngels Pérez. I és que, segons la mateixa regidora, «l'Ajuntament, la Comissió de Festes i les entitats locals que l'han dissenyat s'han esforçat perquè hi hagi activitats variades, per a tots els públics».

Tot el programa d'actes de la Festa Major de l'Hospitalet de l'Infant 2018

 

El concert dels Catarres a l'Hospitalet, un dels actes més destacats

D’aquesta manera, enguany hi haurà un «encierro pamplonica» amb bous inflables, tallers de danses urbanes i de rap i una competició d’scotter i BMX al recentment inaugurat 'skatepark'. A banda d'això, els entre els actes destaquen el concert dels Catarres, previst per al dissabte 18 d’agost a les dotze de la nit, amb el grup Xeic com a teloner, al pati de l’Institut Berenguer d’Entença; el concert del grup de versions Glamour Band, el dijous 15 d’agost, la XXVI Nit del Foc i la XXVI Trobada de gegants, grallers i altres grups festius.

 

La festa començarà el dimecres 14 d’agost set de la tarda, a la Casa de la Vila, amb el pregó que aquest any farà Ricard del Amo, director de Ràdio l’Hospitalet de l’Infant, l’emissora municipal que enguany celebra el 25è aniversari. A partir d’aleshores, se succeiran els més de 60 actes programats, culturals, lúdics i esportius. Pel que fa als esportius, cal destacar la tirada de bitlles i el tir al plat de Festa Major, el campionat de BTT, la travessia al port nedant o la pujada a l'ermita de Sant Roc.

 

Quant a les propostes culturals, hi haurà sardanes o havaneres. I pel que fa a les activitats de caràcter lúdic, entre altres, se celebrarà la fideuà popular, els tradicionals balls de Festa Major, el correbars i el vermut popular i el gran castell de foc. A més, les penyes, per sisè any consecutiu, estaran ubicades a la Pista Nova Llum, on una vintena de colles gaudirà de la festa, amb un concurs de tapes, una guerra d’aigua o un sopar de germanor. 

 

La festa finalitzarà el diumenge dia 19, amb la trobada de gegants, grallers i altres grups festius a la plaça Berenguer d'Entença i la ballada pels carrers del poble, i finalment amb el castell de focs que precedirà a les havaneres, que posaran punt final a la Festa Major de Sant Roc.

 

Consulteu la programació festiva.