Imatge de la presentació de la temporada tardor 2019 a l'Auditori Josep Carreras.

Primeres espases i formacions de km.0 a la tardor de l'Auditori Josep Carreras de Vila-seca

L'espectacle 'Papà Mozart' amb l'actor Joan Pera i el seu fill Roger Pera obre aquest divendres, 13 de setembre, una temporada molt eclèctica

Una quinzena de concerts, amb gran diversitat d'estils i un marcat accent local, configura la nova programació de tardor de l'Auditori Josep Carreras (AJC) de Vila-seca. Els actors Joan i Roger Pera, amb un original concert teatral amb l'Orquestra Simfònica del Vallès, encetaran aquest divendres, 13 de setembre, una temporada que s'allargarà fins que acabi l'any.

'Papà Mozart' obrirà temporada amb la saga Pera a sobre de l'escenari del Carreras per interpretar Wolfang Amadeus Mozart i el seu pare, Leopold. Per acompanyar-los, la Simfònica del Vallès, en format de cambra, repassarà algunes de les peces més cèlebres del compositor austríac.

Solórzano: «Fem un acte reivindicatiu cultural constant»

El director del Conservatori de Vila-seca i programador de l’Auditori, Josep Solórzano, ha considerat que «estem fent un acte reivindicatiu cultural constant amb una programació tan interessant i oberta al públic i als artistes». En aquest sentit, ha explicat que «estem molt contents de tenir a Vila-seca i al territori una programació consolidada des de fa 17 anys, el què ens converteix en un referent al territori».

Imatge de l'espectacle 'Papà Mozart'.
Imatge de l'espectacle 'Papà Mozart'. | Cedida

Entre els plats forts de la tardor al Carreras hi haurà grans figures de la música clàssica com són la pianista Judith Jáuregui, amb l'Orquestra Simfònica Camera Musicae (28 de setembre) o el contratenor Xavier Sabata i la soprano Judith van Wanroij, que seran els encarregats de la Gala Benèfica d'enguany (22 de novembre), juntament amb l'orquestra Vespres d'Arnadí. D'altra banda, l'AJC s'obre a nous estils, amb la programació de l'homenatge a Paco de Lucía del Barcelona Guitar Trio (4/10) o el septet de jazz ((SEISMIC)) (1/12).

40 anys d'ensenyaments al Conservatori de Música de Vila-seca

Com ja ve sent costum, aquesta temporada de concerts tindrà molt protagonisme de músics i formacions vinculats al municipi i al Conservatori de Música de Vila-seca, que enguany celebra els seus 40 anys de vida. És el cas del segon espectacle, que es farà el 20 de setembre i anirà a càrrec del pianista cubà Cecilio Tieles, impulsor de l'Associació Cultural Catalano-Iberoamericana, amb seu a Vila-seca. 

Tanmateix, per commemorar els 40 anys del Conservatori s'han programat dos concerts d'entrada lliure, que comptaran amb la participació de professors del centre. Els protagonistes seran les pianistes Diana Baker i Heidrun Bergander (13/12) i els ritmes cubans de Nelsa Baró i Luis Cojal (20/12). La forta aposta de l'Auditori per la formació musical i els joves intèrprets del territori es fa palesa amb la programació de dues orquestres com l'Orquestra Simfònica de les Terres de l'Ebre (17/11) o la Jove Orquestra Intercomarcal (29/12).

Quartet Gerhard.
El Quartet Gerhard continua amb la seva residència artística i actuarà a l'Auditori el 27 d'octubre. | Cedida

Cant coral i música de cambra de 'km.0'

El Cor Femení Scherzo, que commemorarà els 30 anys del seu naixement amb Albert Guinovart al piano (18/10), el Quartet Gerhard en un nou concert dins de la seva residència artística (27/10), i l'Ensemble Vila-seca (15/11), així com el clàssic concert de Sant Esteve de la Coral Nova Unió i l'Orquestra Händel (26/12) també portaran aquesta temporada una bona mostra de la música 'made in' Vila-seca.

La regidora Àngels Poblet ocupa des del passat mes de juliol la presidència de la Fundació de l'AJC, càrrec que fins ara havia ostentat Josep M. Pujals. Poblet ha explicat que mantindrà una línia continuista al capdavant de la Fundació i el Patronat de Música, tot i que ha promès alguna novetat. Sobre la nova temporada al Carreras, la presidenta l'ha descrita com «una exquisida combinació de músics i formacions que actuen i actuaran en els grans escenaris de Catalunya i de tot l'Estat». 


Comentaris