Una de les cales desaparegudes pel temporal Glòria a Miami Platja.

Prohibeixen l'accés a les cales de Miami Platja malmeses pel temporal Glòria

L'alcalde Fran Morancho ha decretat la prohibició fins que no es pugui garantir la seguretat per a les persones

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha prohibit els accessos a totes les cales i zones que han patit desperfectes arran del temporal Glòria. Un cop aixecada l’alerta de Protecció Civil, aquest divendres 24 de gener el consistori ha mantingut una reunió de coordinació per valorar els danys ocasionats al municipi. La reunió ha comptat amb la participació de diversos regidors/es i responsables dels departaments de l’Ajuntament, de Nostraigua i Nostreserveis.

Durant la reunió s'ha determinat que no es pot garantir, a hores d’ara, la seguretat de les persones i s'ha pres la mesura de tancar de forma provisional l'accés als punts del litoral més afectats. Concretament, l’alcalde Fran Morancho ha dictat un ban en què es prohibeix l’accés a les cales en el tram del passeig Marítim entre la Cala Bot i la Cala Misteri, així com al tram del passeig Marítim entre els números 76 i 82, només a la banda mar; i als parcs situats a la Platja Cristall i al passeig Marítim a l'alçada de la urbanització Pi Alt.

Encarreguen informes per avaluar els riscos i determinar les actuacions necessàries

El consistori ha informat que es tracta d’una mesura cautelar mentre s’estan elaborant els informes tècnics que determinaran els danys i els perills per a la població, així com les actuacions que cal portar a terme per restablir la normalitat en aquests punts.

Així mateix, l’Ajuntament manté de forma paral·lela converses amb el departament de Costes de l’Estat, que ja ha traslladat al consistori que demanarà una valoració dels danys provocats i que enviarà en els pròxims dies una carta de la delegada del Govern Espanyol amb les indicacions sobre el procediment a seguir per poder fer reclamacions relacionades amb aquest temporal.

Arranjaments d'urgència a l'asfalt per l'aigua malmès en diversos carrers

A causa de les fortes pluges s’han produït també forats a l’asfalt de diversos carrers. Per aquest motiu, aquesta mateixa tarda s’iniciaran treballs per tapar de forma provisional aquests solcs que suposen perill per a la circulació, per posteriorment dur a terme actuacions de millora de l’asfalt d’aquestes zones. També s’ha començat a treballar en els camins del municipi que han quedat més malmesos a causa de les pluges, especialment els que creuen barrancs i rieres.

D'altra banda, Nostraigua ha iniciat una connexió provisional per abastir d’aigua les urbanitzacions de Ribera i Guardamar, mentre es duen a terme tasques per dessalar el pou que abasteix aquestes urbanitzacions i que ha quedat afectat pel temporal.

En relació a les restriccions de subministrament d’electricitat i d’Internet que s’han produït durant aquests dies, l’Ajuntament assegura que ha estat en contacte permanent amb Fecsa Endesa i Movistar per tal que aquestes restableixin completament el servei al més aviat possible. En aquest sentit, l’Ajuntament sol·licitarà que es traslladi al municipi el Servei d’Atenció al Consumidor que ofereix el Consell Comarcal del Baix Camp per poder atendre les reclamacions dels veïns. 


Comentaris