«És com viure en una discoteca»: La lluita d'uns veïns de Cambrils pels sorolls d'un gimnàs de 'crossfit'

Fa més d'un any i mig que la comunitat de veïns reclama acabar amb els sorolls i les vibracions que senten als seus pisos
Els veïns d'aquest bloc de pisos de Cambrils es queixen del soroll que genera el gimnàs de crossfit instal·lat fa un any i mig als baixos. | I. Alcalá

 

Fa més d'un any i mig que Aku CrossFit es va instal·lar als baixos del carrer del Camí de la Creu, número 24, a Cambrils. Des de l'inici de l'activitat, el gimnàs ha estat un focus de molèsties per als veïns d'aquest bloc de 24 pisos que fa cantonada amb el carrer de la Via Augusta. «No és un gimnàs on facin aeròbic o pilates normal. El sostre no té res que esmorteeixi el soroll i la música i els cops ressonen per tot arreu», relata un dels veïns a TarragonaDigital.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

«Arribes a casa a les 8 de la tarda després de treballar i no pots descansar, és com viure en una discoteca»

Es tracta d'un gimnàs de 'crossfit', un mètode d'entrenaments que es basa en sessions cardiovasculars de poca durada però d'una elevada intensitat. Durant les sessions es desenvolupen una sèrie d'exercicis amb música i diferents materials com ara peses, cordes, barres, bicicletes estàtiques o calaixos per saltar. «Arribes a casa a les 8 de la tarda després de treballar i no pots descansar, és com viure en una discoteca», denuncien els veïns. A més de les molèsties pel volum de la música, manifesten que els cops que provoquen els usuaris quan deixen anar les barres a terra fan tremolar tota l'estructura de l'edifici.

 

La comunitat de veïns ha interposat tot un reguitzell de queixes formals a l'Ajuntament de Cambrils, la darrera fa poques setmanes, reclamant solucions per acabar amb els sorolls i les vibracions. Després de més d'un any denunciant la situació, senten que no s'està fent res i demanen al consistori que aturi l'activitat fins que no acabin els sorolls. 

 

Després de dos mesuraments de soroll amb resultats molt dispars, l'Ajuntament en demana un tercer

Arran de les primeres queixes, el consistori va requerir al gimnàs un mesurament del soroll que va determinar que l'activitat superava el límit establert per llei en 3 decibels, la qual cosa és considerada una falta lleu. Tot i això, els veïns asseguren que aquest mesurament no es va fer amb les condicions que pateixen habitualment i van contractar un segon informe pel seu compte. «Ens vam gastar 1.000 euros, però ens va sortir un resultat de 9 decibels de diferència, que ja seria considerada una falta greu i que això suposa que l'Ajuntament ja podria aturar l'activitat o fer alguna cosa més», manifesten.

 

Davant d'aquesta divergència de resultats, l'Ajuntament ha sol·licitat ara al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya que practiqui un tercer informe d’immissió acústica. Mentrestant, ha donat un mes al propietari perquè faci les obres oportunes per corregir la situació. Aquesta, però, no és la primera vegada que el consistori requereix al gimnàs aplicar mesures d'insonorització i fonts municipals confirmen que ja s'està instruint un expedient sancionador per incompliment dels requeriments municipals.

 

Exemple d'un gimnàs de CrossFit. | Cedida

 

El propietari es defensa: «Aquí estem amb la música molt tranquil·la fent exercici, sense enrenou»

Per la seva part, Felipe Carvacho, propietari del gimnàs, explica a TarragonaDigital que se sent assetjat pels veïns des de la seva arribada als baixos del bloc i que la seva previsió és traslladar-se a un altre emplaçament dins de Cambrils abans de tres mesos. Segons la seva versió, «l'únic que han fet des del principi és anar a la meva contra. Aquí fem sis classes al dia de 20 minuts en les quals es puja una mica el soroll, però no gaire. Estan fent una campanya amb amenaces perquè marxi, però jo l'únic que faig aquí és esport. Estem amb la música molt tranquil·la fent exercici, sense enrenou, amb classes petites de 10 persones com a màxim. Realment són ganes de molestar», considera.

 

«Entenc que abans no hi havia res als baixos i ara sí, però això no significa que tinguem una discoteca muntada i que aquí no pugui dormir ningú. Cada dia a les 9 de la nit ja hem tancat», defensa Carvacho. A més, assegura que no farà les obres de reforma per insonoritzar el local, ja que «he de fer una inversió de 30.000 euros en un local que ja se m'ha quedat petit i que tampoc m'assegura que acabi amb les molèsties dels veïns. Prefereixo marxar a un altre lloc on sé que no molestaré ningú i que podré desenvolupar la meva activitat de forma tranquil·la sense que cap veí em condicioni».

Més notícies de la categoria Costa Daurada