Queixes pel mal estat del paviment en alguns trams del carril bici de Cambrils

L'Ajuntament ja ha començat a arranjar alguns dels desperfectes i promet ampliar els quilòmetres de carril i millorar-ne la connexió al llarg d'aquest mandat
Un dels trams de carril bici aixecats, a la zona de l'Esquirol, a Vilafortuny. | I. Alcalá

Els usuaris del carril bici de Cambrils critiquen que circular en bicicleta «es converteix de vegades en una cursa d'obstacles» i reclamen solucions al mal estat del paviment. La ciutat compta en l'actualitat amb prop de 30 quilòmetres de carrils destinats exclusivament als ciclistes. En molts trams, però, el carril es troba molt malmès, amb clots i desnivells continus que fan que circular-hi amb la bicicleta pugui ser perillós.

L'Ajuntament ja ha començat a arranjar algunes zones del carril que passa per la costa i assegura que està treballant per posar solució als trams més afectats. Així mateix, avança que al llarg d'aquest mandat continuarà ampliant la xarxa de carrils bici en tots els nuclis de Cambrils.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

«Tenim un poble que convida a moure't en bicicleta tot l'any. Hi ha carrils bici per tot arreu i tot és molt planer, però ara falta que se'n cuidin una mica més», explica en Raül a TarragonaDigital en una de les zones que més pateixen el deteriorament del carril bici, a l'avinguda de la Diputació. «Jo per sort no he tingut mai cap problema, però la realitat és que hi ha zones que has de passar amb molta cura perquè hi ha molts desperfectes a terra i pots caure», exposa.

Imatge d'un lector de TarragonaDigital amb una claveguera aixecada al mig del carril bici a l'avinguda de la Diputació. | Cedida

La falta de connexió entre diferents trams del carril, un problema afegit

Un altre problema que lamenten alguns dels ciclistes que fan servir els carrils bici de Cambrils és la falta de connexió de la xarxa de vials. Ho exposa la Flora: «Quan recorres tota la costa, et trobes amb zones on no tens més remei que pujar a la vorera o baixar a la carretera per seguir amb el camí. Ara és fàcil de fer, però a l'estiu, quan hi ha més turistes i més gent passejant, és un problema».

En aquesta línia, un altre ciclista expressa que «la veritat és que no sé com no hi ha més accidents. Quan vas pel passeig del port i arribes a la rotonda del Nàutic, et trobes una parada d'autobusos al mig amb gent que vol pujar i baixar de l'autocar. És un despropòsit», critica. D'altra banda, afegeix que «els serveis de neteja haurien d'estar més pendents d'aquestes zones, ja que si és un carril perquè hi passin bicicletes, el més normal és que puguis circular sense haver d'anar esquivant escombraries».

Tram de carril bici malmès per les arrels dels arbres al passeig de la Salle de Cambrils. | I. Alcalá

Un pla integral per millorar la xarxa de carrils bici de Cambrils

Posar solució a la situació dels carrils bici de Cambrils amb una «restauració integral» i ampliar els vials per a ciclistes són algunes de les accions fixades dins del Pla d'Actuació Municipal (PAM) 2019-2023 presentat per l'equip de govern fa un mes. «Apostem per la bicicleta i per això estem fent una feina de manteniment important en els carrils bici», assegura el regidor de Mobilitat de Cambrils, Lluís Abella. «Molts dels circuits passen a prop dels arbres i això provoca que, amb el temps, les arrels aixequin el paviment. En som conscients i és una qüestió que tenim molt present des de l'àrea de Serveis. Ja hem arranjat la zona davant de la Torre de l'Esquirol i seguirem millorant altres trams», exposa.

Així mateix, el regidor avança que la xarxa de carrils bici incorporarà nous trams en zones que s'estan desenvolupant urbanísticament com és la continuació de l'antic pont de l'N-340, amb les obres que hi ha davant del Molí de les Tres Eres. «En el seu moment es van anar fent carrils, però ara et trobes que no hi ha una connexió entre ells. Ara, treballarem per anar connectant-los tots a mesura que puguem», apunta.

L'Ajuntament ja ha arranjat alguns trams del carril bici a prop de la Torre de l'Esquirol. | I. Alcalá

  

En aquest sentit, l'Ajuntament de Cambrils ha posat en marxa fa unes setmanes un nou tram de carril bici al barri de Vilafortuny. Es tracta d'un carril que s'ha habilitat al carrer del Mas de la Vileta, davant de l'Institut Mar de la Frau, per tal de connectar l'entrada del centre amb el carril bici del Vial de Cavet. D'aquesta manera, el consistori donava resposta a una reivindicació de la comunitat educativa del centre, que compta amb molts alumnes que arriben en bicicleta.

  • NOU SERVEI DE TARRAGONADIGITAL: T'enviem les notícies més importants de la teva ciutat al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Aquest carril s'ha fet anul·lant una de les dues línies d'aparcament del carrer al llarg d'uns 400 metres. Tot i això, en aquestes primeres setmanes en servei també s'han produït algunes queixes de veïns de la zona perquè els cotxes segueixen aparcant al davant de l'institut (com es pot apreciar en la fotografia de sota) en lloc de fer-ho a l'altra filera d'aparcaments que hi ha a la vorera de davant.

Un cotxe, ocupant el darrer tram de carril bici habilitat per l'Ajuntament de Cambrils, davant de l'Institut Mar de la Frau. | I. Alcalá

"🏢 TURISME: Les comunitats comencen a vetar els habitatges d'ús turístic" "🍴 CAMBRILS: Enllestida la reforma de la cafeteria del Casal de la Gent Gran"