El RallyRACC tornarà a Salou el 2020 però només serà puntuable pel Campionat d'Espanya

Després d'abandonar durant un any el WRC, la 56a edició de la prova es farà en format reduït els dies 24 i 25 d'octubre
Imatge d'arxiu del RallyRACC Catalunya-Costa Daurada 2019 | Joan Marc

Salou tindrà finalment carrera de ral·li el pròxim 2020. Després de sortir del calendari mundialista durant un any per decisió de la Federació Internacional de l’Automòbil (FIA), els organitzadors del RallyRACC han anunciat que sí que hi haurà 56a edició la pròxima tardor. La prova tornarà els dies 24 i 25 d'octubre del 2020 a les carreteres de la Costa Daurada. En aquesta ocasió, però, només serà puntuable per al Campionat d'Espanya de Ral·lis d'Asfalt (CERA).

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

El Campionat d'Espanya aterra per primera vegada a la Costa Daurada

D'aquesta manera, serà la primera vegada des que se celebra a Salou que el Rally Catalunya formarà part de la màxima competició estatal de ral·lis de carretera. Segons el calendari publicat per la Real Federación Española de Automovilismo, el CERA 2020 comptarà amb deu proves i la de Salou serà l'avantpenúltima.

Pel que fa al format de la competició, la prova s'haurà d'adaptar i reduir la durada a només dues etapes, dissabte i diumenge. A més, tot i que el RallyRACC ha estat tradicionalment un ral·li mixt, d'asfalt i terra, en aquesta ocasió la competició tindrà lloc exclusivament per carretera. En els pròxims mesos, el RACC donarà a conèixer l'itinerari de la carrera i el disseny dels trams que en formaran part.

Els anys 2021 i 2022, el Catalunya Costa Daurada tornarà a ser ral·li mundialista

El RACC, organitzador de la prova de la Costa Daurada, i l'Ajuntament de Salou ja van anunciar que treballarien per mantenir una prova de motor de primer nivell en aquest any de parada del Mundial WRC. De cara als anys 2021 i 2022, Salou té garantida la celebració d'una prova del WRC d'acord amb el calendari de rotacions acordat el passat mes de setembre.

Cal recordar que, des de fa 15 anys, la capital de la Costa Daurada serveix com a base durant tot el cap de setmana de ral·li, amb el parc d'assistència a PortAventura World. Segons els càlculs del RACC, l’edició de l'any passat va generar al territori un impacte econòmic de prop de 50 milions d’euros i va comptar amb més de 192.000 espectadors.

"🔴 CAMBRILS: L'Oficina Local d'Habitatge del Forn del Tallero ja és una realitat" "🏛🚧 Aquest gener començaran les obres del Celler de Vila-seca"