gfvfd

Recollida, reciclatge, reutilització i paddle surf durant la jornada del 'Clean Up Cambrils'

La jornada se celebrarà el pròxim 12 de maig amb l'objectiu de conscienciar a la societat sobre la importància de la cura del medi ambient

El 'Clean Up Cambrils' arriba el pròxim 12 de maig  amb l'objectiu de promoure la consciència social sobre la importància de la recollida de residus. La iniciativa, que neix del programa europeu 'Let's Clean Up Europe 2019!', pretén sensibilitzar sobre la conservació del bon estat del medi ambient  amb una jornada en la qual quedi constància de la gran quantitat de residus dipositats al municipi.

El 'Clean Up Cambrils' concentrarà els seus esforços en algunes de les platges de la vila, les quals acolliran a totes les persones voluntàries i compromeses amb el medi ambient que vulguin formar-hi part. Resulta de vital importància que la participació continuï sent tan exitosa com en les darreres edicions celebrades arreu d'Europa, les quals sumen participants de totes les edats. 

Comaigua i Bodycam, juntament amb la col·laboració del Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, el Wind Cambrils i l'Ajuntament de Cambrils són els que fan possible aquesta jornada, la qual té la finalitat de combatre la pobresa mediambiental a la qual està sotmès el municipi fruit de l'abocament descontrolat de residus. Tots aquells interessats en participar-hi, es poden inscriure a través del mail cleanupdaycambrils@gmail.com fins al dia 10 de maig. I si sou dels 200 primers inscrits, rebreu una  bossa Clean Up de regal.

asd
Recollida, reciclatge, reutilització i paddle surf durant la jornada del 'Clean Up Cambrils' | WIND CAMBRILS

 

Un programa per a nens i adults

La jornada, a més, comptarà amb la celebració de diverses activitats per tal que tant petits com grans puguin gaudir del 'Clean Up Cambrils'. La seva  celebració serà als dos punts de trobada establerts durant la jornada, els quals són la platja de l'Esquirol Cambrils i la Platja Riera d'Alforja. Cal destacar que la iniciativa se situa, de manera anual, en diverses zones del municipi. Enguany, doncs, es vol fer ressò de la neteja de les platges, ja que són alguns dels escenaris més contaminats.

Així doncs, el punt de trobada A, situat a la platja de l'Esquirol Cambrils, serà la Guingueta WIND. Donada la implicació en el projecte de l'escola de vela Wind Cambrils, aquesta oferirà una classe d'iniciació al Paddle Surf per a tots aquells que hi vulguin participar. Aquesta activitat, dirigida a nens i a adults, pretén sensibilitzar als participants sobre la importància del medi ambient i de les diverses possibilitats d'oci —entre d'altres— que ofereix.

El punt de trobada B serà el passeig de les Palmeres, situat a la Platja Riera d'Alforja. En aquest cas, les activitats aniran adreçades únicament als més petits. Així doncs, podran gaudir de diversos tallers infantils mediambientals per tal d'apel·lar a una educació sostenible, fomentada en el reciclatge i la reducció de residus. Cal destacar que ambdues activitats oferiran aigua i fruita a tots els assistents per tal de poder gaudir d'una jornada carregada d'energia.