GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Cambrils vol modernitzar el Mercat de la Vila amb zones gastronòmiques i d'oci

L'Ajuntament disposa ja d'un estudi que preveu una inversió de 450.000 euros en la reforma interior i exterior de l'equipament
La transformació contempla la reforma interior i exterior del Mercat, tot conservant la seva estructura. | I. Alcalá

 

El Mercat Municipal de la Vila, a Cambrils, canviarà de concepte en els pròxims anys. Aquesta és una de les prioritats fixades dins del Pla d'Acció Municipal per l'actual govern d'ERC, Junts per Cambrils i l'NMC. L'Ajuntament, de fet, ja disposa d'un estudi per tal de dur a terme una remodelació integral de l'únic mercat que es manté viu a la ciutat.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Aquest estudi, encarregat en el passat mandat, proposa una modernització profunda de l'interior i l'exterior de l'immoble del carrer de Sant Pere, però també el canvi de paradigma de l'activitat que s'hi desenvolupa. «Volem plantejar un mercat dels nous temps, que barregi gastronomia, tastos in situ, zones d’oci... Que anar al Mercat no sigui només anar a comprar a la parada, sinó estar-hi una estona, anar a prendre alguna cosa...», explica a TarragonaDigital el regidor de Promoció Econòmica, Oliver Klein.

 

Una reforma integral amb una inversió de 450.000 euros, encara sense data

Tot i que encara s'ha de consensuar l'actuació amb els actuals paradistes, l'objectiu del govern és poder engegar aquesta remodelació abans d'acabar el mandat. Cal recordar que l'adjudicació actual de la majoria de parades venç a finals del 2021 i la reforma serà una de les qüestions claus pel futur de l'activitat. La inversió que s'hi contempla és d'uns 450.000 euros.

 

Sobre els temps amb els quals treballa el govern municipal, el regidor és prudent. «El projecte és interessant, però encara l’hem d'explicar bé i quadrar-lo amb els interessos dels paradistes. Després es buscarà el finançament, però no serà ni per aquest any ni pel proper», afirma.

 

La construcció del Mercat de la Vila, l'únic que queda a Cambrils, data del 1926. | I. Alcalá

 

Les obres de reforma suposarien un rentat de cara total del Mercat, modificant completament el seu interior i millorant l'exterior, tot mantenint la seva estructura, construïda l'any 1926. El projecte, però, contempla obrir l'edifici a l'exterior a partir de la instal·lació de vidrieres que permetrien veure el Mercat des de l'exterior. Així mateix, es preveu canviar tots els subministraments i la distribució interior de l'edifici, donant protagonisme a una nova zona amb taules i cadires que es podrà fer servir per menjar i beure.

 

 

  • NOU SERVEI DE TARRAGONADIGITAL: T'enviem les notícies més importants de la teva ciutat al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

«Aquest és un dels temes històrics que arrossega l’Ajuntament i volem afrontar-lo. És l’únic mercat que ens queda i, per llei, es recomana mantenir-lo obert, però és un mercat molt antic», exposa el regidor de l'àrea. «S’hi fan reformes periòdiques, però no són suficients per canviar la visió i millorar l’afluència de públic. El Mercat de la Vila necessita un espai més modern i major publicitat», defensa Klein.

 

La compra del Celler de la Cooperativa, un altre possible impuls a la zona

A més de la reforma del Mercat de la Vila, l'Ajuntament està immers de ple en les negociacions per adquirir l'antic Celler de la Cooperativa Agrícola, situat tot just al davant del mercat. L'equip de govern ja compta amb 820.000 euros reservats per adquirir aquest edifici modernista, emblema de la zona de la Vila. La intenció és dotar el barri d'un nou equipament cultural, convertint el Celler en un gran museu de la història local.