Aquest novembre repetiran el judici contra l'acusat de matar una jove a Salou l'estiu de 2016

Claudio Augusto Santana, que ja va ser condemnat a tres anys i mig de pres贸, va ser detingut a Almeria el passat mes de juny despr茅s de trencar la llibertat provisional
Imatge de la declaraci贸 de l'acusat davant del jurat popular, al novembre del 2017. | ACN

 

Claudio Augusto Santana, l鈥檋ome condemnat a tres anys i mig de pres贸 per haver mort una noia de 28 anys a Salou en un joc sexual, tornar脿 a seure en el banc dels acusats entre el 18 i el 27 de novembre. L鈥橝udi猫ncia de Tarragona repetir脿 el judici amb un nou jurat, despr茅s que l鈥檃ny passat el TSJC va estimar parcialment el recurs de la fiscalia i va anul路lar la sent猫ncia. El ministeri fiscal va assenyalar contradiccions i defectes en la redacci贸 de les preguntes lliurades al jurat popular en la vista celebrada a finals del 2017.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les not铆cies de la teva poblaci贸 i de tot Tarragona, gratis al teu m貌bil. Fes clic aqu铆!

 

Un cop va sortir de la pres贸, a l'espera de nova data pel judici, l鈥檃cusat va deixar de compar猫ixer als jutjats tal com fixa la llibertat condicional. Llavors, la defensa va informar que no en sabia res del seu parador i tampoc va donar senyals de vida en els domicilis i el tel猫fon que havia facilitat. Al febrer, dos mesos despr茅s de no presentar-se davant dels jutjats, es va dictar contra ell una ordre de crida i cerca.  No va ser fins al passat mes de juny que la policia el va detenir en un centre comercial d鈥橢l Ejido (Almeria). 

 

Asfixiada durant un joc sexual en una nit d'alcohol i drogues

Els fets pels quals s'acusa Claudio Augusto Santana es remunten a la matinada del 23 d'agost del 2016. L'acusat practicava relacions sexuals amb una noia de Lleida que exercia la prostituci贸 quan la va asfixiar fins a la mort. La tarda seg眉ent es va entregar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra. 

 

En el primer judici, el jurat va considerar que l'home no pretenia matar-la i que presentava una percepci贸 alterada pel consum d'alcohol i coca茂na. La condemna va ser de tres anys i mig de pres贸 per un delicte d鈥檋omicidi imprudent amb els atenuants d鈥檃fectaci贸 t貌xica i alcoh貌lica, i el de confessi贸. 

 

Contradiccions en el veredicte i defectes formals

Pel que fa als defectes en el veredicte argumentats per la fiscalia, un d鈥檈lls era l鈥檈xist猫ncia de 芦determinades contradiccions禄 en la motivaci贸 de l鈥檃cta de votaci贸 del veredicte del jurat popular, mentre que tamb茅 va denunciar defectes en el q眉estionari que es lliura al jurat que serien motiu d鈥檃nul路laci贸 de la sent猫ncia. 

 

D'altra banda, el TSJC va veure contradictori que el jurat assenyal茅s que l鈥檃cusat advertia el risc que la pr脿ctica sexual podia ocasionar la mort de la noia, per貌 que no la volia matar, amb el fet que la v铆ctima volgu茅s abandonar el domicili a partir d鈥檜na determinada hora i que aquella pr脿ctica no fos consentida. 

💬 Fes clic aqu铆 per rebre al teu m貌bil l'actualitat de Tarragona. 脡s gratis!