Pla general dels tres acusats en el judici sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils

El judici pels atemptats del 17-A es reprèn demà dilluns amb els últims informes pericials

La borrasca Filomena va obligar a suspendre la tornada a la causa, just després de les festes de Nadal

El tribunal de l’Audiència Nacional que jutja tres presumptes membres de la cèl·lula jihadista que va atemptar a Barcelona i Cambrils el 17 i 18 d’agost de 2017 reprèn demà dilluns el judici amb els informes pericials que van quedar pendents abans de l’aturada per les festes de Nadal. La represa del judici estava prevista per a la setmana passada però les intenses nevades que va deixar la borrasca Filomena a la Comunitat de Madrid van obligar a suspendre totes les sessions fixades, arran de la dificultat que suposava arribar a les dependències de l’Audiència Nacional.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Finalment, el tribunal presidit pel magistrat Alfonso Guevara ha dictaminat que serà demà dilluns, 18 de gener, el dia que es reprengui la vista, amb l’exposició dels pèrits. Un cop acabin, es practicarà la prova documental, seguida de les conclusions definitives i els informes finals de la Fiscalia, la resta d’acusacions i les defenses. Així, se sabrà si el Ministeri Públic manté les peticions d’entre 8 i 41 anys de presó per als tres acusats o si bé modifica les penes que se’n demanen.

La Fiscalia no va incloure al seu escrit d’acusació provisional cap delicte d’assassinat, ja que entenia que els acusats Mohamed Houli Chemlal, Driss Oukabir i Said Ben Iazza no van participar directament en els atemptats, tot i que sí que considera que pertanyien a la cèl·lula jihadista que els va perpetrar. Aquest criteri discrepa amb el de les acusacions populars, que demanen presó permanent revisable per als dos primers.

Cal recordar que els sis suposats autors, sigui de l’atropellament massiu de la Rambla de Barcelona, com dels fets del passeig marítim de Cambrils, van morir abatuts per agents dels Mossos d’Esquadra aquella mateixa nit o en dies posteriors. El Ministeri Públic afirma al seu escrit que els acusats eren de «l’entorn» de l’imam de Ripoll, Abdelbaki Es Satty, qui va morir el 16 d’agost a l’explosió de l’habitatge d’Alcanar (Montsià), on es preparaven els explosius per atemptar a Barcelona.