El turisme britànic no es ressent a la Costa Daurada malgrat el Brexit

Els allotjaments tarragonins mantenen el ritme de reserves de l'any passat. Les aerolínies britàniques incrementen l'oferta de places a Reus

L’entrada de reserves de turistes britànics als allotjaments de la Costa Daurada manté el ritme d’altres anys, malgrat el Brexit. El ritme de reserves de vacances estivals des de Gran Bretanya no s’ha ressentit durant aquestes primeres setmanes de l’any —de desembre a març es concentra el 40% de la venda de paquets turístic—, tot i les incerteses provocades per la marxa del país britànic de la Unió Europea o la caiguda del gegant Thomas Cook.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Els hotelers anticipen un any «normal» respecte al mercat britànic, un dels que té més pes i fidelitat al nostre litoral. «Ara per ara no sembla que hagi de ser problemàtic el mercat britànic per a la Costa Daurada i Terres de l'Ebre», apunta Xavier Guardià, portaveu de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT).

 

«El nivell de reserves a data d'avui van fins i tot una mica per sobre de l'any passat»

«Pel que fa a l'impacte del Brexit per a l'exercici turístic d'aquest any, segons previsions a mes de febrer, no hi ha afectació negativa», afirma la presidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Marta Farrero. «El nivell de reserves a data d'avui van fins i tot una mica per sobre de l'any passat, però encara és aviat per saber com acabarà l'exercici», puntualitza.

 

El bon comportament de la lliura esterlina és clau per assegurar la demanda i l'operativa britànica. Els hotelers de la Costa Daurada se'n surten, però no abaixen la guàrdia. Caldrà veure com acabarà afectant el Brexit a l'economia i a la fluctuació de la moneda, que és el que realment preocupa a tots els sectors.

 

Els turistes britànics representen el 10% del total a la demarcació de Tarragona

Cal recordar que el britànic és el tercer mercat més important per al sector turístic de Tarragona, però a les destinacions de platges és el segon després del mercat espanyol. Amb un volum del 10% del total de visitants, l’any 2019 es van registrar un total de 2.219.000 pernoctacions de ciutadans britànics, segons l'Observatori del Departament d'Innovació Turística d'Eureca.

 

Amb tot, davant la incertesa, des de la FEHT treballen per obrir nous mercats, com l'asiàtic o el polonès, un mercat interessant amb el qual s'hi vol incidir, però encara no s'han obtingut grans èxits. Darrerament el mercat rus també ha tornat a repuntar a la Costa Daurada. «Com a destinació turística tenim un ventall ampli de mercats, aquesta és el nostre avantatge, hem d'anar jugant amb aquests mercats», apunta Guardià.

 

Un 65% dels passatgers de l’aeroport de Reus són britànics

Un altre efecte col·lateral que pot tenir el Brexit és perjudicar el transport aeri, especialment si tenim en compte que l'aeroport de Reus va moure 678.000 passatgers britànics l'any passat, el que representa el 65% del total. Amb tot, igual que el sector hoteler, l'aeroport de moment no percep afectació. És més, Ryanair, Easyjet, Jet2.com i TUI, que són les aerolínies que operen des del Regne Unit, han augmentat enguany la seva oferta respecte l'any passat, en gran part per absorbir les places deixades per la fallida de Thomas Cook.

 

Des de Reus ara mateix s'ofereixen un total de 26 destinacions, gairebé la meitat a Anglaterra. A part del mercat britànic, l'aeroport reusenc ha perdut enguany l'operativa de Transavia —que connectava Reus amb Amsterdam Schiphol— i de Brussels Airlines, molt lligada a Thomas Cook, que enllaçava amb l'aeroport de Zaventem. D'altra banda, al juny s'estrenarà una ruta regular amb la capital de Bielorússia, Minsk, destinació amb què l'aeroport no hi havia connectat mai fins ara.