fira-maritima-cambrils

«Respirem mar», el lema de la nova edició de la Fira Marítima Costa Daurada

La fira, que se celebrarà els pròxims 3, 4 i 5 de maig a Cambrils, espera superar els 15.000 assistents

Aquest migdia ha tingut lloc la presentació de la 12a edició de la Fira Marítima Costa Daurada al Club Nàutic de Cambrils (CNCB), que se celebrarà del 3 al 5 de maig. El president d'aquest, Ramón Vallverdú; l'alcaldessa del municipi,  Camí Mendoza; la regidora de promoció econòmica, Ana López; i la gerent del CNCB,  Jordina Gallinat, han sigut els encarregats de dur a terme la jornada, exposant tots els detalls d'una edició que arriba carregada de novetats.

El fil conductor d'aquesta nova edició serà la  sostenibilitat, el reciclatge i el medi ambient, els quals conduiran moltes de les activitats que es duran a terme durant els tres dies de duració de la fira. El president del CNCB iniciava la presentació dient que  «la fira ha de ser un referent pels aficionats, és a dir, les persones que ja estan a la nàutica, però també ha de servir per a guanyar-ne de nous, que vinguin a conèixer el nostre entorn, la nostra passió, la nostra afició, i a viure-hi experiències».

fira-maritima
La Fira Marítima Costa Daurada és una oportunitat per endinsar a tots els interessats en el sector nàutic | Laura Martínez

 

Una fira amb doble vessant

«La nàutica és un motor econòmic pel municipi i, alhora, també és un actiu més per atraure a persones»  deia Camí Mendoza, alcaldessa de Cambrils. Per tal de continuar potenciant un dels atractius i riqueses principals de la vila,  enguany s'ha impulsat un Cicle Formatiu de Nàutica Esportiva. El Govern de la ciutat aposta per la formació en el sector, ja que ha quedat palès que  la nàutica «ofereix una sèrie d'oportunitats imprescindibles», continuava dient l'alcaldessa. Així doncs, l'objectiu és potenciar-la per tal de poder obtenir resultats, també, en l'àmbit turístic, ja que és un dels pilars fonamentals del municipi.

La Fira Marítima Costa Daurada és, alhora, un reclam per tal que tots els assistents coneguin el vessant comercial de Cambrils, la qual inclou la nàutica, els petits comerços, la gastronomia, etc. Per aquest motiu, esdevé una gran oportunitat per obrir la vila a tots aquells que encara no coneixen la immensitat de possibilitats que ofereix.  Ana López va apuntar que «la fira pot ser una excusa per gaudir i descobrir el Cambrils comercial».

nautic
El president del CNCB defineix la fira com «un exponent brutal perquè la gent vingui a provar activitats»  | Angel Ullate

 

Ramon Vallverdú: «Volem fer una fira més emocional»

Tal com ha comentat el president del CNCB, la idea d'aquesta dotzena edició és transmetre que  «no pel fet de gastar molts diners en una activitat, es viu millor l'experiència». Per aquest motiu es convida a tots els interessats a provar qualsevol de les activitats que s'oferiran durant la Fira Marítima de Cambrils, per tal que puguin tastar el gust nàutic que ofereix el municipi.

Enguany, seguint la línia d'aposta solidària sobre la qual es conforma la fira, el programa compta amb diverses activitats amb finalitats ètiques i sostenibles. Entre aquestes es troba la Regata Carla, la presentació del projecte de vela accessible de la  Fundació Johan Cruyff i l'Obra Social La Caixa o les múltiples xerrades  entorn el món de la nàutica. 

També et pot interessar: