El 2019 a la Costa Daurada, dels Àngels de l'Infern a la nova estrella Michelin i el 'Gordo' de Nadal

La retirada de Josep Poblet, l'estrena dels nous governs municipals i els aiguats d'octubre també han marcat l'agenda informativa aquest darrer any
La celebració pel 'Gordo' de la Loteria de Nadal venut a l'Administració Doña Pilar de Salou.  | Laia Solanellas

L'any 2019 deixa enrere un reguitzell de grans titulars als municipis de la Costa Daurada. Aquest serà recordat com l'any del 'Gordo' de la Loteria i dels terribles aiguats del 22 d'octubre. Però hi ha hagut molt més. En l'àmbit polític, les notícies més rellevants han estat la retirada de Josep Poblet a Vila-seca i l'estrena dels nous governs municipals, amb Camí Mendoza, Pere Granados, Fran Morancho i Alfons Garcia revalidant les alcaldies als principals ajuntaments de la Costa Daurada.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

La nova avinguda de Barcelona a Miami Platja o l'avinguda Charles Darwin de Cambrils han estat les inauguracions més ressenyables, mentre que l'aprovació del milionari projecte del Celler Noucentista, a Vila-seca, ha donat i seguirà donant titulars. Els estralls dels aiguats del 22 d'octubre, la primera estrella Michelin de Salou i la pluja de milions del 'Gordo' també han marcat l'agenda informativa de la Costa aquests darrers mesos del 2019 que estem a punt d'acabar.

Josep Poblet deixa la política (29 de gener)

L'any 2019 començava amb una de les bombes informatives en l'àmbit polític al Camp de Tarragona. Josep Poblet, alcalde de Vila-seca durant 26 anys i president de la Diputació de Tarragona els darrers 12 anunciava el seu adéu. Després d'encadenar sis majories absolutes a les eleccions municipals i amb 62 anys, Poblet feia un pas al costat per deixar pas a «saba nova». Setmanes més tard, es confirmava el que era un secret a veu: Pere Segura prenia el relleu.

Operació contra els Àngels de l'Infern a Vila-seca (26 de febrer)

En el capítol dels successos, un dels episodis més tèrbols es va viure a Vila-seca el passat mes de febrer. Els Mossos d'Esquadra van irrompre a la seu dels 'Hell's Angels' o Àngels de l'Infern en el marc d'una investigació per tràfic de drogues, delictes contra el patrimoni i pertinença a organització criminal que es va estendre a altres municipis del Camp com Reus, Altafulla, Cambrils, Mont-roig del Camp, Salou o el Vendrell. L'operatiu es va saldar amb una vintena de detinguts.

Cambrils obre l'avinguda Charles Darwin (4 de març)

Era la gran aposta del primer mandat de Camí Mendoza i va veure la llum a les portes de la primavera. Després d'estrenar el nou pont de l'antiga N-340, l'obertura de la renovada avinguda Charles Darwin suposava per a Cambrils una nova connexió entre el nucli consolidat de la vila amb la nova estació de tren del Corredor del Mediterrani, ubicada a la zona esportiva municipal.

L'avinguda Barcelona, un canvi radical per a Miami Platja (24 de març)

L'obertura de l'avinguda de Barcelona a Miami Platja va suposar el primer pas per dignificar l'antiga travessera de la carretera N-340 al seu pas pel nucli de Mont-roig del Camp. Després d'un any d'obres i 4,5 milions d'euros invertits, el nou passeig, amb amples voreres, espais de lleure i de carril bici, ha servit per revitalitzar un dels punts neuràlgics del municipi.

Mendoza, Granados, Morancho i Garcia revaliden l'alcaldia (15 de juny)

Les eleccions municipals del 26 de maig van oferir poques novetats a la Costa Daurada i el 15 de juny es constituïen els nous governs amb pocs canvis. Camí Mendoza va refermar la seva victòria a les urnes a Cambrils; Pere Granados repetia triomf a Salou, mentre que Fran Morancho i Alfons Garcia arrasaven fregant la majoria absoluta a Mont-roig del Camp i l'Hospitalet de l'Infant, respectivament. L'aterratge de Pere Segura com a candidat de l'antiga CiU a Vila-seca va portar el gran canvi a les alcaldies de la Costa.

La variant ferroviària de Vandellòs, a punt (17 de setembre)

Molt se n'ha parlat al llarg del 2019 de la posada en marxa de la variant de Vandellòs del Corredor Mediterrani. Era un dels grans temes pendents que s'havien de resoldre enguany i les obres ja estan finalitzades. Tot i que, a la pràctica, no la veurem materialitzada fins d'aquí a tres setmanes, la visita del ministre en funcions José Luis Ábalos va servir per completar per primera vegada el trajecte en tren de la variant entre l'Estació del Camp i la nova estació de l'Hospitalet de l'Infant

Els aiguats provoquen greus danys materials (22 d'octubre)

El 22 d'octubre del 2019 serà recordat pels devastadors aiguats que va patir la demarcació. A la Costa, la pitjor part se la va emportar Cambrils, amb una crescuda de la riera d'Alforja que va estar a punt d'acabar en tragèdia i que va provocar l'ensorrament d'un pont i múltiples destrosses materials. El temporal va ocasionar estralls al llarg de tot el litoral de la Costa Daurada, amb especial incidència al voltant de rieres i barrancs com el de Barenys, a Salou, i també amb greus afectacions a platges com les de la Pineda.

Vila-seca desbloqueja la restauració del Celler (25 d'octubre)

En l'actualitat, és una de les inversions en l'àmbit municipal que compta un pressupost més elevat d'entre tots els ajuntaments del Camp de Tarragona, tot i que va estar a prop de quedar en paper mullatEl projecte de restauració del Celler Noucentista de Vila-seca, amb un cost de més de 7 milions d'euros, va tirar endavant gràcies al pacte assolit entre l'equip de govern i Decidim Vila-seca. Després d'una complexa tramitació que s'ha allargat durant tot el 2019, la previsió és que les obres comencin el pròxim gener.

Primer restaurant estrella Michelin a Salou (20 de novembre)

El restaurant Deliranto de Salou, del xef Pep Moreno, va rebre el mes passat distinció més important del món de la gastronomia, una estrella de la Guia Michelin. Amb només sis taules al seu menjador, l'establiment ubicat als baixos de l'Hotel Regente Aragón és el tercer del Camp de Tarragona en rebre aquest honor i el sisè en tota la província de Tarragona. Un premi a l'original cuina de Deliranto, però també un impuls a l'aposta de la capital de la Costa Daurada per treure's l'etiqueta 'low cost' i trobar el seu espai dins del turisme gastronòmic.

El 'Gordo' de la Loteria cau a Salou (22 de desembre)

26590. Aquest ha estat el número que ha portat una pluja de milions a Salou aquest mateix diumenge 22 de desembre. La darrera gran bomba informativa de l'any a la Costa Daurada, xifrada en 360 milions, comparteix protagonisme amb Reus, on van anar a parar la major part dels dècims agraciats. Tot i això, l'Administració de Loteries número 1 de Salou, Doña Pilar, pot presumir d'haver-se convertit en la primera de la història que reparteix un 'Gordo' de Nadal a la província de Tarragona.

"👮 «La investigació sobre els policies de Vila-seca era molt millorable»" "🎄🛍 Aquesta cap de setmana arriba el Mercat de Nadal a l'Hospitalet de l'Infant"