Retiren el clip de les Jornades de la Galera de Cambrils per «perpetuar estereotips sexistes»

L'Assemblea de Cambrils ho va denunciar durant la tarda d'ahir dijous, 31 de gener | El consistori n'ha assumit la responsabilitat amb un missatge a les xarxes

La denúncia de l’Assemblea de Cambrils (AdC) contra el vídeo promocional de les Jornades Gastronòmiques de la Galera i la Cuina Marinera 2019 va tenir els seus fruits. L’agrupació cambrilenca, a través d’un comunicat de premsa i fent-ne ressò a les xarxes socials, havia qualificat el vídeo de «propaganda sexista» i va exigir, durant la tarda d’ahir dijous, 31 de gener, la retirada del clip.

L’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cambrils, finalment, va decidir treure de circulació la peça, tot acompanyat d’un missatge a les seves xarxes socials. «Hem decidit retirar l’anunci de la Galera 2019, sent conscients que, tot i que no era l’objectiu, perpetua clarament els estereotips sexistes».

Cambrils, «contra la publicitat sexista al municipi»

Amb aquest comunicat, el consistori cambrilenc admet la seva responsabilitat i respon amb celeritat al reclam de l’Assemblea. Cal recordar que, el maig del 2018, el ple de l’Ajuntament havia aprovat una moció de l’AdC «contra la publicitat sexista al municipi».

Ahir, el col·lectiu social va lamentar el caire de la nova campanya gastronòmica en un moment que, afirmen, des de totes les institucions educatives de Cambrils, des de les entitats locals i des del conjunt de la societat «s’està fent una tasca ingent de coeducació».

L'Assemblea «no tolera» la propaganda sexista

«Aquest vídeo, encara que alguns li puguin treure importància, demostra com d’interioritzada està aquesta situació a la nostra societat», apuntaven des de l’Assemblea. «No es tracta pas d’una vestimenta concreta, es tracta de normalitzar aquest tipus de propaganda sexista, un fet que no tolerem».


Comentaris