Salou obté el compromís d'execució de dos nous trams del Camí de Ronda

L’alcalde i el regidor d’Urbanisme visiten, acompanyats de tècnics de Costes, els trams pendents, situats entre Cala Morisca i el Mollet del Far, i la Punta del Cavall i Cala Crancs

L’alcalde Salou, Pere Granados, acompanyat pel regidor d’Urbanisme, Marc Montagut, s’ha reunit avui dimecres, 16 de gener, amb el Cap dels Serveis Territorials de Costes de la Generalitat de Catalunya, Antoni Espanya, conjuntament amb diversos tècnics del Ministeri de Medi Ambient, per tal d’analitzar l’actual situació del projecte del Camí de Ronda.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Amb aquesta trobada, els representants salouencs han demanat als serveis catalans de costes l’adequació i condicionament de dos trams que connecten espais de titularitat de l’Ajuntament de Salou i que resulten d’una gran importància mediambiental per al municipi.

Impulsar, al més ràpid possible, dos punts del traçat

Durant la visita, els responsables municipals, territorials i mediambientals han considerat donar un nou impuls al projecte amb l’execució, al més ràpid possible, de dos petits trams del recorregut, que connectaran la cala Morisca amb el Far; i la Punta del Cavall amb Cala Crancs, fet que permetrà la comunicació contínua entre el mirador del Far i la Punta del Cavall.

Segons l’alcalde, Pere Granados, la visita ha estat «molt positiva perquè se’ns trasllada la bona disposició i implicació per enllestir definitivament el projecte». Granados també ha apuntat la importància d’aquesta adequació, ja que «és una actuació important de recuperació i preservació de tot el patrimoni natural autòcton del Cap de Salou, que suposarà un innegable benefici pel manteniment d’un espai de gran interès mediambiental».

Granados també ha volgut assenyalar el benefici social de l’acció, «ja que implementem un valor afegit basat en aquelles activitats que fomenten la salut i el gaudi del medi marí, i que complementen els nostres atractius turístics».

Reunió entre l'Ajuntament de Salou, Costes i tècnics del Ministeri de Medi Ambient | Ajuntament de Salou

 

De Cala Morisca al Mirador del Mollet

Un dels trams a condicionar és el que enllaçaria, en un futur, el parc públic de Cala Morisca amb el Mirador del Mollet del Far —al final del carrer Cala Crancs—, una zona que, actualment, és inaccessible. Ara, les persones que volen continuar el Camí de Ronda han de desplaçar-se per l’interior del barri i, amb les diverses accions previstes, que compten amb un pressupost d’uns 148.000 euros, els caminants gaudiran d’un accés directe a primera línia de mar.

El «prestigi» del Camí de Ronda

El regidor d’Urbanisme salouenc, per la seva part, ha volgut destacar que «l’Ajuntament de Salou ha recuperat durant els darrers temps el Mirador del Mollet del Far i el parc de la Cala Morisca i, gràcies a aquesta actuació, permetrem que les persones puguin gaudir d’un pas directe que connecti tots dos espais a primera línia de mar». Montagut ha afegit que «el Camí de Ronda suposa un gran prestigi per al municipi i és per això que volem fer-lo accessible als vianants».

L’altre tram que es millorarà va des de l’accés ‘Cases Blanques fins a ‘Els triangles’ de Cala Crancs, han explicat des del consistori, una zona que no està condicionada per a l’accés de les persones i que constitueix un punt crític, ja que és l’única barrera que impedeix l’accés de la Punta del Cavall fins a Cala Crancs. L’adequació d’aquest punt compta amb una partida econòmica d’uns 61.000 euros.