Imatge d'un dels passos al traçat ferroviari de Salou

Salou habilita el primer pas provisional al traçat de la via ferroviària

Se n'han previst sis fins que Adif retiri les vies

L'Ajuntament de Salou ha començat a habilitar el primer dels sis passos provisionals al traçat de la via ferroviària per tal que hi passin vianants i cotxes. L'objectiu és facilitar la mobilitat al municipi, ja que amb l'entrada en funcionament fa un any del nou tram del corredor del mediterrani entre Vandellòs i PortAventura per aquestes vies no hi circulen trens. El consistori va demanar a Adif poder fer encreuaments provisionals fins que no es desmantellin les vies, uns treballs que començaran el setembre. Els passos provisionals tenen un cost de 80.000 euros i faran dotze o sis metres d'amplada, en funció de si estan pensats perquè hi passin vehicles i vianants o només persones i bicicletes.

L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha manifestat que «estem treballant perquè hi hagi una mobilitat normalitzada al nostre municipi, mentre no es desmantellin les vies del tren». Per això, «el que considerem necessari és obrir sis passos que ajudaran a reactivar el comerç i l'activitat econòmica de la zona, que la barrera física de la via ha impedit per la falta de mobilitat de les persones; i, també, permetran la connexió dels carrers principals, entre la part de la muntanya i la del mar, per tal de millorar la mobilitat entre barris».

Així mateix, Granados ha assegurat que «aquesta actuació també ens permetrà avançar en zones de vianalització de la ciutat, un repte que tenim per tal d'assolir una mobilitat sostenible, incrementant, d'aquesta manera, la qualitat de vida dels nostres residents i millorar l'experiència dels visitants». Així doncs, «l'obertura dels passos i les connexions que articularan l'Eix Cívic permetran vertebrar una ciutat més moderna i més sostenible», ha afirmat l'alcalde Salou.

El regidor de Gestió del Territori i d'Habitatge, Marc Montagut, ha explicat aquest divendres que un cop la via estigui desmantellada, «el futur projecte de l'Eix Cívic eliminarà les actuals barreres arquitectòniques i possibilitarà la connexió entre les dues parts del nucli urbà, a la vegada que tindrem una ciutat més ordenada i cohesionada».

Per la seva banda, el regidor de Projectes Urbans, control d'execució d'obra pública, reparacions i adequacions, Pedro Madrona, ha explicat que «aquesta obra tindrà un cost d'uns 80.000 euros i la durem a terme amb els recursos propis de l'Ajuntament, a través dels operaris de la brigada municipal».

Els sis passos provisionals que l'Ajuntament de Salou habilitarà són: 

  • Un pas per a vianants al carrer Barenys (126 m2).
  • Un pas per a vianants i vehicles, a la connexió del carrer Pere Martell amb el carrer Tauste (430,27 m2).
  • Un pas per a vianants, a la connexió del passatge Brumar amb el carrer Rosa dels Vents (74,95 m2).
  • Un pas per a vianants al carrer del Cèsar (111,40 m2).
  • Un pas per a vianants i vehicles, a la connexió del carrer Salauris amb el carrer Berlín (273,10 m2).
  • I, finalment, un pas per a vianants i vehicles a la connexió del carrer Eduard Punset amb el carrer Joan Fuster (485,82 m2).


Els passos provisionals que permetran el pas de vianants i vehicles i tinguin vorera faran 12 metres d'amplada, mentre que els tres que siguin només per a persones comptaran amb carril bici i vorera i la seva amplada serà de 6 metres.