Tot a punt a Salou per celebrar la Festa Major del 30 d'octubre

Del 19 d'octubre al 4 de novembre, activitats esportives, culturals, gastronòmiques i festives celebraran un any més l'aniversari del naixement de la vila

Com és tradició, Salou acollirà a finals d'octubre la Festa de la Segregació, on des de cada 30 d'octubre des del 1989 commemora la seva autonomia municipal. Amb més d'una trentena d'actes per a tots els públics, del 19 d'octubre al 4 de novembre i de la mà de la cultura popular, la música, l'esport i la gastronomia, el municipi del Tarragonès farà una mica més gran la seva festa més local.

Si bé des del 19 d'octubre ja hi haurà activitats, la festa en si s'inicia el 23 d'octubre amb el pregó, que enguany anirà a càrrec de Josep Abelló Padró, exalcalde de Reus, del 1985 al 1999. Un pregó que deixarà pas als dies més carregats de festa i que culminarà en el 30 d'octubre, dia festiu a Salou, que comptarà amb una celebració completa del naixement del municipi, amb esmorzar popular, missa i cercavila al matí, i llançament de coets, ball d'orquestra, esclat de focs i sopar popular a la tarda.

Programa d'actes de la Festa Major del 30 d'octubre 2018

La voluntat de l'Ajuntament és la de fer encara més rellevant i participativa la festa del 30 d'octubre; motiu pel qual any rere any es van incrementant el nombre d'activitats que es desenvolupen. En aquest sentit Pere Granados, alcalde del municipi, ha fet una crida a salouenques i salouencs a gaudir i participar dels diferents actes que s'han programat.

Més actes per fer més gran la festa

D'aquesta manera, enguany activitats noves i que ja són tradició arriben abans, durant i després dels dies més tradicionals de la festa perquè, en paraules de la regidora de Cultura i Festes, Ma José Rodríguez, «es tracta de la festa del naixement del nostre municipi i ho celebrarem amb una gran festa on s'impliquen nombroses entitats i associacions locals».

Del 19 al 21 d'octubre, la Sala Europa del TAS acollirà la Salou Lan Party, un espai digital on durant 24 hores al dia es podrà gaudir de les novetats del sector informàtic i dels millors jocs i tornejos en xarxa.

El 20 de setembre el Ball de Bastons de Salou, celebrarà el seu 20è aniversari, organitzant la VI Trobada Bastonera al municipi, que comptarà amb dues cercaviles simultànies que culminaran a la plaça de la Pau, on cada colla farà el ball de lluïment final.

Diumenge 22 d'octubre, serà el torn de l'esport, amb l'excursió de Festa Major a càrrec del Club Excursionista Salouenc, la caminada de Festa Major organitzada pel Centre d'Alta Resolució de Salou, i la pedalada popular organitzada per l'Associació Ciclista de Salou.

Tallers, gimcanes i activitats sense parar

D'entre altres activitats, destaquen també la cercavila del 30è aniversari dels Grallers la Tarota, els premis 30 d'octubre a la creativitat infantil i juvenil, el concert de corals, el concurs d'Instagram #salouween2018, l'Escape Tous, i desenes de tallers i gimcanes que permetran a les salouenques i salouencs, gaudir sense parar el que queda d'octubre.

Com ja és tradició també, la Festa del 30 d'octubre donarà pas a la Castanyada, la festa més tradicional de la tardor catalana, que també comptarà amb nombroses activitats.

Salou preparada per la seva Festa Major del 30 d'octubre
Salou, preparat per la seva Festa Major del 30 d'octubre | Ajuntament de Salou