Salou torna a celebrar Sant Jordi amb el drac i el cavaller com a protagonistes

Malgrat que la localitat costanera va celebrar la festa el 23 d'abril, el consistori ha preparat una iniciativa dedicada especialment als infants
Salou tornarà a celebrar la Festa de Sant Jordi aquest 23 de juliol | cedida
 

Tot i haver pogut celebrar la Festa de Sant Jordi el dia 23 d'abril, tal com marca el calendari però sent una de les poques localitats tarragonines que ho va fer, Salou ha organitzat un conjunt d'activitats culturals per aquest dijous dia 23 de juliol. Així, a través d'una iniciativa engegada per la Biblioteca i la regidoria d'Infància, amb el Club Xic's, l'Ajuntament i l'àrea de Serveis Culturals se sumen a la data alternativa de celebració impulsada per la Cambra del Llibre de Catalunya i el Gremi de Floristes per compensar la no celebració en molts punts del país de la festivitat.

Les propostes que ha plantejat el consistori per aquest dijous, dedicades, especialment, als infants, giren al voltant de la llegenda del cavaller i el drac i tenen com a objectiu fomentar la lectura, l'amistat i la participació ciutadana. En aquest sentit, l'alcalde, Pere Granados, ha assenyalat que «tot i que ja vam celebrar el passat mes d’abril des de casa, volem tornar a viure aquesta festivitat tan singular i identitària, en aquesta nova data fixada, amb activitats i iniciatives per a tots els gustos».

Un obsequi per als qui van comprar alguna recomanació de la Biblioteca

L'àrea de Serveis Culturals ha posat en marxa la iniciativa 'Recomanar té premi!', a partir de la qual aquelles persones que hagin adquirit alguna de les lectures recomanades el passat 23 d'abril pel Sant Jordi confinat, podran portar-la a la Biblioteca Pública Municipal dijous a la tarda o divendres al matí, i se'ls obsequiarà amb el conte 'Seguint les petjades del pirata' escrit per Anna Obiols i il·lustrat per Subi. Aquesta lectura es va crear amb motiu del 25è aniversari de la Biblioteca, i, enguany, l’entitat presenta el conte en paper, que també inclou activitats lúdiques per a després de la lectura.

Per poder participar en aquesta iniciativa, caldrà haver comprat alguna de les lectures recomanades en aquests especials: l'especial més venuts a la web 'Llibreries obertes', l'especial Sant Jordi a eBiblioCat i l'especial Còmics en confinament. Així mateix, l'àrea de Serveis Culturals també vol motivar els lectors i lectores a aportar durant aquest dia recomanacions literàries, que s'incorporaran a les properes guies de novetats i que els permetrà estrenar el llibre recomanat.

El regidor de Serveis Culturals de l’Ajuntament de Salou, Xavier Montalà, ha assenyalat que «des de la nostra àrea, volem agrair la implicació i participació de tots els lectors i lectores que segueixen, dia rere dia, les activitats que es realitzen des de la Biblioteca».

Dracs i roses, propostes pels salouencs més petits

La regidoria d’Infància, a través del Club Xic’S, també ha preparat un conjunt de manualitats que es podran dur a terme durant el dia de la festa. Es tracta de tres tallers online diferents, que permetran als nens i nenes elaborar un drac de plastilina, una rosa, del mateix material, i un punt de llibre. El Club Xic’S, a través del seu perfil de Facebookdifondrà els materials que calen per fer la creativitat, i els passos a seguir per conseguir un resultat òptim.

Segons ha explicat la regidora d’Infància, Julia Gómez, «l’estiu és un bon moment per deixar volar la imaginació dels petits de la casa, ja que disposen de més temps de gaudi». Per això, «hem decidit realitzar un conjunt de tallers per celebrar aquesta especial Diada de Sant Jordi, que permetran potenciar la seva creativitat i enginy».

"L'Escola Marinada de Cambrils, indignada: perden una línia de P3 pel pròxim curs" "Agenda: Cambrils prepara diversos actes per al Sant Jordi d'estiu de dijous"