Salou tanca el 2018 com a destinació referent en turisme familiar

Majoritàriament estrangers, el 75% dels turistes anaven acompanyats de la parella o la família
Salou tanca el 2018 com a destinació referent en turisme familiar | Cedida

 

 

Salou va tancar l'any 2018 amb un augment significatiu del turisme familiar, fet que consolida el municipi de la Costa Daurada com a destinació preferent. Les dades les ha fet públiques l'Observatori del parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya i han estat presentades al Ple del Patronat de Turisme de Salou.

  

D'aquesta manera, més del 75% dels turistes van acudir a Salou acompanyats de la seva parella o família, augmentant també el nombre de visitants estrangers respecte de l'any 2018, fidelitzant el mercat anglès, francès i rus.

 

El perfil dels turistes que va rebre el municipi, es va situar en una mitjana d'edat de 47 anys, de classe mitjana i mitjana-alta, que destaca Salou com una bona destinació de sol i platja, on gaudir familiarment de la calma i de les oportunitats que ofereix la proximitat de Port Aventura o de la ciutat de Tarragona.

 

 

Turisme europeu i fidelitzat

En aquesta línia, el 2018 va registrar un augment de visitants d'entre 25 i 34 anys, provinents majoritàriament d'Ucraïna i Bielorússia; i un augment dels visitants d'entre 55 i 64 anys, provinents de les Illes Britàniques. Tots ells allotjats majoritàriament en càmpings i hotels, si bé s'ha registrat un increment de l'allotjament en apartaments llogats a través d'agències i plataformes online, especialment entre els visitants més joves.

 

Pel que fa a la mitjana de pernoctacions al municipi, se situa entre les deu i les onze nits, on predominen les estades d'una setmana, encara que amb un augment significatiu de persones que opten per allargar les seves vacances fins a quinze nits.

 

Com a dada destacable, més del 65% dels visitants que van visitar Salou el 2018, ja havien estat amb anterioritat al municipi, una xifra representativa de la fidelització del turisme.

 

Salou tanca el 2018 com a destinació referent en turisme familiar | arxiu

 

També et pot interessar