Salvament Marítim rescata tres tripulants d'una embarcació que s'estava enfonsant a Vandellòs

La central de Salvament Marítim a Tarragona va mobilitzar la Salvamar Fomalhaut i va remolcar el vaixell fins a Calafat
Salvament Marítim va rescatar a tres tripulants que estaven en una embarcació que s'estava enfonsant a Vandellòs | Twitter / Salvament marítim

 

Aquest passat diumenge, 25 d'agost, al migdia Salvament Marítim va rescatar tres persones després de requerir assistència a la costa de Vandellòs i Hospitalet de l'Infant. Salvament Marítim va rebre un avís que alertava sobre una embarcació que s'estava enfonsant davant de la central nuclear de Vandellòs. Concretament, l'avís va ser a les 12.31 hores i es va fer des del telèfon d'emergències del 112.

 

El centre de Salvament Marítim de Tarragona va contactar amb l'embarcació per telèfon

Lazzarina és el nom del vaixell que s'estava enfonsant i, dins de l'embarcació, hi havia tres tripulants. A aquestes tres persones no els funcionava la ràdio ni el GPS i no podien donar cap avís. Des del Centre de Coordinació de Salvament Marítim de Tarragona, es va poder contactar amb els tripulants a través d'una connexió telefònica.

 

En aquell moment, les tres persones que estaven a bord del vaixell Lazzarina estaven bé, i no només això, sinó que també van aconseguir tallar la via per on estava entrant l'aigua i van llançar un pot de fum per informar de la seva situació i de la seva localització. 

 

La guàrdia costanera va remolcar l'embarcació fins a Calafat

Des de Salvament Marítim va mobilitzar la Salvamar Formalhaut i l'helicòpter Helimer 220. Salvament Marítim va poder localitzar la Lazzarina que, quan ho va fer, es trobava davant de la central nuclear de Vandellòs.

 

Un cop l'equip de rescat va arribar al lloc on hi havia l'embarcació ofegant-se, van veure que havia entrat aigua al motor i és per aquest motiu que la guàrdia costanera va haver de remolcar la Lazzarina fins a Calafat. Les tres persones que estaven a bord de l'embarcació no van necessitar assistència mèdica.