La Policia Local de Salou denuncia més de 100 persones en cinc dies per saltar-se el confinament

El cos ha fet una crida a la responsabilitat i a no sortir de casa si no és estrictament necessari

Les irresponsabilitats en temps de coronavirus es paguen i cada vegada són més els municipis que han de recórrer a les sancions per fer complir les mesures de confinament. Durant la primera setmana des que es va activar l'estat d'alarma, la Policia Local de Salou ha obert un centenar d'actes de denúncia a persones que incomplien el confinament obligatori.

Més de 100 multes en cinc dies per incomplir el confinament obligatori

Si els primers dies els agents es van centrar a fer pedagogia a través de missatges d'advertència, des de dimecres passat es van començar a interposar multes per circular pel carrer sense cap motiu que ho justifiqués. Fins aquest diumenge 22 de març, ja eren 103 les persones enxampades incomplint el reial decret. Des del cos han fet una crida a la responsabilitat del conjunt de la ciutadania i demanen evitar els desplaçaments sempre que no siguin indispensables.

Fonts de la Policia Local han explicat a TarragonaDigital que el total de les 103 sancions interposades aquests dies han estat a persones que circulaven per la via pública sense cap de les justificacions que ho permeten per llei. «Els negocis han anat complint i només els primers dies es va haver de cridar l'atenció a alguns establiments que seguien oberts», detallen.

Operatiu per evitar els desplaçaments a segones residències

Durant el cap de setmana, molts dels esforços policials s'han destinat a evitar l'arribada de turistes de segona residència a Salou en ple estat d'alarma. Els Mossos d'Esquadra han reforçat els controls a les entrades al municipi per tal de garantir que només entraven cotxes de residents.

Així mateix, des de la Policia Local les rondes de patrullatge se centren aquests dies a vigilar que es compleixi el confinament i que no es produeixin desplaçaments innecessaris. Tot plegat, amb l'objectiu comú de frenar la propagació de la Covid-19 a les nostres ciutats.

Cal recordar que Salou va ser un dels primers municipis colpejats pel coronavirus a la demarcació. Dos dels primers casos confirmats corresponien a un matrimoni salouenc que es van aïllar als seus domicilis. Segons les darreres dades facilitades per Salut, ja són un centenar els afectats per la malaltia a la província de Tarragona, amb un balanç de dues persones mortes.


Comentaris