Cambrils reconeix la tasca de la seva Policia Local i presumeix de nivells de seguretat

L'Ajuntament reconeix la tasca del darrer any amb el lliurament de felicitacions, diplomes i medalles al mèrit policial i la fidelitat en el marc de la celebració de Sant Miquel
Els agents de la Policia Local de Cambrils han iniciat la celebració amb un rendiment d'honors a la plaça de l'Ajuntament. | Ajuntament de Cambrils

 

La Policia Local de Cambrils ha celebrat aquest divendres, 8 de novembre, la Diada del seu patró, Sant Miquel, amb la sisena edició de l’acte de lliurament de Distincions i Recompenses. Després del rendiment d’honors a la plaça de l’Ajuntament, la festivitat ha continuat a la Sala de Plens amb el lliurament de guardons i condecoracions a membres de la plantilla de la Policia Local que han portat a terme actuacions, integrants d’altres cossos policials que han participat en operatius conjunts i un ciutadà que va contribuir en la resolució d’un cas.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

El cap de la Policia Local de Cambrils, Josep Muñoz, ha fet un repàs de l’últim informe d’indicadors d’activitat realitzat per la Conselleria d’Interior de la Generalitat, tot destacant que, en matèria de seguretat ciutadana, les actuacions de la policia cambrilenca quadrupliquen la mitjana. A més, ha apuntat que en matèria de policia assistencial o administrativa gairebé la tripliquen i en matèria de trànsit la superen en un 75%.

 

Baixen un 42% els robatoris en habitatges aquest 2019

El cap de la Policia ha afirmat que aquestes dades contrasten amb el bon nivell de seguretat de Cambrils, una tendència a la baixa de fets delictius en global i especialment la reducció d’un 42% dels robatoris en habitatges en el darrer any.

 

Per la seva banda, l’alcaldessa Camí Mendoza ha reconegut «la importantíssima tasca» que fa la Policia Local i s’ha referit al cos com a «garant d’una legalitat que ha d’estar al servei del poble i de la democràcia i que ha de reflectir les transformacions socials i la voluntat majoritària».

 

Recapten 300.000 euros contra el càncer infantil amb la campanya d'escuts solidaris

Un dels reconeixements més especials ha estat el lliurament de medalles de bronze als caps de les Policies Locals de Caldes de Malavella, Santa Susanna i Sant Celoni que van iniciar la campanya 'Pels valents' de venda d’escuts solidaris contra el càncer infantil i l’agent de la Policia Local que la va impulsar a Cambrils. La campanya ha recaptat un total de 300.000 euros pel Sant Joan de Déu Pediatric Cancer Center de Barcelona amb la col·laboració de 160 cossos policials de tot l'Estat.

 

La Policia de Cambrils ha estat el cos que més escuts solidaris ha venut, amb una recaptació de 14.200 euros. La iniciativa solidària continua a Cambrils i des de fa unes setmanes s’ha ampliat amb la venda de portaentrepans ecològics que substitueixen els embolcalls de plàstic o paper d’alumini d’un sol ús.

 

El Saló de Plens de l'Ajuntament ha acollit el lliurament de distincions i recompenses. | Ajuntament de Cambrils

 

L’Ajuntament de Cambrils també ha lliurat prop d’una vuitantena de felicitacions per premiar actuacions destacades durant els anys 2018 i 2019 que es consideren meritòries pel risc que comporten o l’eficàcia dels resultats. D’altra banda, també han rebut felicitacions membres d’altres cossos policials que han col·laborat amb la Policia Local de Cambrils en determinades operacions. 

 

Finalment, s’han lliurat tres diplomes al mèrit policial a dos agents i un caporal que han rebut tres felicitacions en el transcurs d’un any. L’acte ha acabat amb el lliurament d’un regal als policies que s’han jubilat aquest any i una placa de record als familiars d’un agent que va morir fa un any.