Plena normalitat en la jornada de vaga general a Salou i Vila-seca

El teixit comercial i turístic manté la seva activitat sense cap incidència rellevant. Tampoc s'han interromuput els preparatius del RallyRACC a PortAventura World
El carrer Barcelona, una de les principals artèries de Salou, a ple rendiment el matí d'aquest 18 d'octubre. | I. Alcalá

Matí sense incidències a la Costa Daurada. El seguiment de la jornada de vaga general convocada per la Intersindical aquest divendres, 18 d'octubre, ha estat mínim en zones com Salou i Vila-seca. Més enllà del sector de l'ensenyament o de l'administració, el teixit comercial i turístic ha mantingut la seva activitat pràcticament inalterable durant les primeres hores de la jornada. Segons fonts policials, no s'han produït talls de carretera ni problemes de circulació i el transport urbà també funciona amb normalitat.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

A diferència d'altres ciutats de la demarcació, botigues, bars i restaurants han aixecat persianes amb plena normalitat a Salou, on el moviment de turistes es manté com qualsevol altre dia de tardor. Segons fonts municipals, el seguiment en el sector comercial no ha arribat al 10%. Repartidors portant mercaderies a les botigues, turistes que arriben amb les seves maletes, gent amb bosses de compra i persones prenent cafè tranquil·lament a les terrasses. Aquesta és la postal d'aquest 18 d'octubre a la capital de la Costa Daurada.

L'activitat seguia amb plena normalitat a la zona més turística de Salou, com el passeig de Jaume I. | I. Alcalá

La zona turística manté la seva activitat aliena a la vaga, però també al voltant del carrer de Barcelona es pot apreciar un seguiment mínim de la vaga. La imatge és similar a Vila-seca i a la Pineda, on la gran majoria de comerços han obert amb normalitat i l'activitat continua com qualsevol dia de la setmana.

D'altra banda, tampoc s'han interromput els preparatius del RallyRACC Catalunya-Costa Daurada, que se celebra el cap de setmana del 24 al 27 de setembre i que té el seu epicentre a PortAventura World. Les portes del parc d'atraccions i els seus hotels, de fet, s'han omplert de persones que arriben per passar-hi el cap de setmana. Desenes d'ells han arribat a l'abaixador de PortAventura aprofitant els serveis mínims de Renfe.

Avui es debat la moció de rebuig a la sentència a Salou

D'altra banda, l'Ajuntament de Salou ha convocat per aquest divendres, 18 d'octubre, a les 12.30 hores, una sessió extraordinària i urgent en resposta a la sentència del Tribunal Suprem. Als quatre regidors d'ERC s'han sumat finalment els dos del grup de Sumem per Salou que són militants de Junts, Marc Montagut i Héctor Maiquez, per tal de sumar més d'un quart dels representants del plenari, el mínim exigit per poder demanar una sessió extraordinària. La moció, reclama «l'amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i en defensa del dret d'autodeterminació».

"⚠🚲 CAMBRILS: Clots, desnivells i trams desconnectats en el carril bici" "🏢 TURISME: Les comunitats comencen a vetar els habitatges d'ús turístic"