Una setmana plena d'actes contra la violència vers les dones a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Els cineastes David Fernández de Castro i Mabel Lozano presentaran els seus documentals dins dels actes organitzats al voltant del 25 de novembre
Imatge d'arxiu del Centre Cultural Infant Pere de l'Hospitalet de l'Infant.. | Cedida

El pròxim 25 de novembre es commemora a tot el món el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha organitzat del 19 al 25 de novembre una desena d’activitats amb l'objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la necessitat d’erradicar tot tipus de violència masclista. El programa compta amb la col·laboració del Campus Extens de la URV, Ràdio l’Hospitalet de l’Infant, el Club Karate l’Hospitalet de l’Infant i Les Violetes.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Lectura del manifest i xerrada sobre violència de gènere, el dimarts 19 de novembre a Vandellòs

El primer acte tindrà lloc el dimarts 19 de novembre, a les 19 hores, a Ca la Torre de Vandellòs i consistirà en la lectura del manifest unitari de Catalunya, seguida de la xerrada 'El ciclo de la violencia como modelo explicativo de la violencia de género', a càrrec de Martina Morell Gonzalo, psicòloga sanitària i experta en psicologia forense, que és professora associada de la URV.

El dimecres 20 de novembre, a les 19 hores, al Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet (a la sala Bonet Castellana), hi haurà una altra conferència: 'Teresa Pàmies, mirada de dona', impartida per l’escriptora Margarida Aritzeta. 

L'endemà dijous 21 de novembre, a les 19 hores, hi ha programada la projecció de la pel·lícula 'Me llamo Violeta', dins del Cicle Gaudí. Seguidament, s’oferirà un cine-fòrum amb David Fernández de Castro i Joan Úbeda, el director i el productor executiu d’aquest documental, que explica la història de la Violeta, dels seus pares, les estrelles de cinema adult Nacho Vidal i Francescka Jaimes; i d’altres famílies i joves transgèneres.

El programa d’actes continuarà el divendres 22 de novembre amb una sessió de contacontes a càrrec de Montse Parra, amb el conte 'Jo vaig amb mi' de Raquel Díaz Reguera, a les 18 hores a la Sala Bonet Castellana. A les 22 hores, a l'Auditori de Vandellòs tindrà lloc una altra sessió de cinema amb la pel·lícula 'La directora de orquestra'.

Jornada de defensa personal a càrrec del Club Karate l'Hospitalet de l'Infant

Per al dissabte 23 de novembre hi ha prevista una jornada de defensa personal gratuïta, a càrrec de Bartolomé López, president del Club Karate l’Hospitalet de l’Infant, de 16.30 a 18 hores a les instal·lacions de la Piscina Coberta Municipal de l’Hospitalet de l’Infant. El mateix dissabte hi haurà un taller de xapes amb motiu del 25N, a les 17 hores, al Casal de Joves de Vandellòs.

El diumenge 24 de novembre, a les 18 hores, tindrà lloc un dels actes més destacats del programa: la projecció del documental 'El Proxeneta. Paso corto, mala leche', de Mabel Lozano, basat en el llibre homònim de la cineasta. Ella es desplaçarà a l’Hospitalet de l’Infant per presentar el documental al Teatre Auditori de l’Hospitalet de l’Infant. En acabar la projecció, els assistents podran gaudir d'un col·loqui amb l'autora.

El programa d’actes finalitzarà el dilluns 25 de novembre amb la lectura del manifest unitari del 25N, a les 12 hores, davant de la Casa de la vila de l’Hospitalet de l’Infant; i amb el taller de sensibilització 'Malamente', per prevenir les violències sexuals contra les adolescents i joves, a les 17 hores, a l’Espai Jove de l’Hospitalet de l’Infant. 

Tallers per detectar i prevenir les violències sexuals des de l'adolescència

D'altra banda, amb l’objectiu de prevenir i visibilitzar les violències sexuals entre els adolescents, del 18 al 27 de novembre, l’equip del departament de Joventut de l’Ajuntament impartirà uns tallers a l’Institut Berenguer d’Entença de l’Hospitalet de l’Infant destinat als alumnes de la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) i de 4t d’ESO.

"🎼 VILA-SECA: 2 estrelles mundials de l'òpera, a la Gala Benèfica del Josep Carreras" "🎭 SALOU: Aquest cap de setmana torna la gala benèfica contra el càncer"