Malestar a la policia local de Salou perquè el consistori manté treballant policies veterans

Segons afirmen els sindicats, Salou és l'únic municipi català que té l'edat fixada per passar a segona activitat als 59 anys

Els funcionaris que han de realitzar una tasca molt física, com ara els bombers o la policia local, tenen reconegut el dret a passar a segona activitat arribada una certa edat. És a dir, quan hagin patit alguna malaltia, o simplement consideren que no tenen la condició física per poder dur a terme la seva feina, poden sol·licitar un canvi de lloc de treball. Aquest trasllat a la segona activitat ha obert un enfrontament entre l'Ajuntament de Salou i el seu cos de policia local

Segons un comunicat del sindicat de Comissions Obreres (CCOO), Unión General de Trabajadores (UGT), i el sindicat de policies locals de Catalunya, a què ha tingut accés Tarragona, el consistori salouenc ha posat sobre la taula que els agents puguin passar a segona activitat «quan facin 59 anys, i no als 57 que és l'edat fixada en tots els municipis de Catalunya, excepte Salou».

La proposta ha provocat insatisfacció perquè ha arribat «en plena campanya de la COVID-19 i, com a recompensa al nostre esforç i al risc que hem patit aquests dies, l'equip de govern ens informa que vol modificar l'actual reglament de segona activitat vigent amb una proposta clarament perjudicial pels nostres interessos col·lectius». 

Les incapacitats, excloses de l'accés a la segona activitat

Així mateix, un altre punt de conflicte entre la policia i el govern municipal és que l'actual equip salouenc ha exclòs «les incapacitats, tant permanents com totals, com a motiu per accedir a la segona activitat». «És una situació molt greu cap a nosaltres perquè, en cas de patir un accident, ens converteix en un objecte del qual el consistori es pot desfer, deixant-nos a la deriva».  

Els sindicats s'han plantat, també, davant del fet que només els hi ofereixin, «en cas de passar a segona activitat», «aquelles activitats que estiguin reconegudes a la relació de llocs de treball, el document que serveix per donar forma a la plantilla del consistori. Volen que aprovem el reglament sense saber com serà la relació de llocs de treball. Ens podem quedar sense plaça, perquè no està contemplada, si demanem passar a segona activitat». 

Els tres representants sindicals de la policia salouenca no han renunciat a organitzar mesures «de pressió» contra l'Ajuntament de Salou si tira endavant la proposta de reglament de segona activitat. Han lamentat, també, que «davant la manca d'efectius, i sense tenir en compte els esforços de la plantilla per a donar un servei de qualitat, la corporació no té cap altra idea que suplir la nostra situació de mancança contribuint al detriment laboral i econòmic dels agents que passin a segona activitat». 

La resposta de l'equip de govern

Segons el regidor de Seguretat de l’Ajuntament de Salou, David González,«la prioritat de l'Ajuntament davant de la situació provocada per la COVID-19 ha estat des del primer moment vetllar i garantir la seguretat de la plantilla». «Hem incorporat», ha afegit González, «a comissaria i als vehicles policials tots els recursos necessaris per garantir la seguretat en el treball adaptant, inclús, els torns de treball per minimitzar els possibles contagis».

«Qüestionar la valoració de la feina feta per part de la policia local de Salou per part de l'Ajuntament, d'acord amb un tràmit d'actualització d'un reglament intern, és quan menys una simplificació lamentable, més quan l'Ajuntament ha estat i està esperant a la participació dels sindicats per treballar el document» ha explicat el regidor responsable de l'àrea de seguretat.

Entrant en matèria, David González ha desgranat el següent: «els treballs de modificació del reglament de segona activitat, per tal d'actualitzar l'actual que data de 2005, es van iniciar fa un parell d'anys amb els sindicats, fruit de la necessitat d'actualitzar dit reglament després de 15 anys de vigència. Després de mesos de treball es va presentar als sindicats un esborrany per tal de treballar el document que afecta la plantilla. El consistori no ha rebut cap document per part dels sindicats amb propostes per incorporar o modificar l'esborrany presentat»

«En cap cas es pretén retallar drets a ningú, com afirmen els sindicats, sinó actualitzar un reglament obsolet que no és just i equitatiu entre treballadors, recordant que el passi a segona activitat és un dret dels agents que no puguin continuar prestant els seus serveis en primera activitat, i és en aquesta línia que s'introdueixen les propostes d'actualització» ha reblat González. 

"La nova estratègia de la Costa Daurada per captar turistes en un estiu molt difícil" "El Parc Samà de Cambrils reobre amb estrictes mesures de seguretat i higièniques"