Més de 30 artistes locals obriran les portes dels seus tallers aquest cap de setmana a Cambrils

La 12a edició dels Tallers Oberts arriba els dies 14 i 15 de desembre per descobrir 17 espais de creació a Cambrils
L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora de Cultura i Festes de Cambrils, Cinta Ballesté, i els artistes participants s’han fet avui la foto promocional al Centre Cultural. | Ajuntament de Cambrils

Pintura, escultura, fotografia, joieria, art visual, restauració, ceràmica o il·lustració. L'art de Cambrils torna a tenir una cita amb el públic amb la celebració, per 12è any, dels Tallers Oberts. Un total de 28 artistes cambrilencs i 6 artistes convidats obriran les portes de 17 tallers al públic aquest cap de setmana del 14 i 15 de desembre per donar a conèixer la seva obra i el seu procés creatiu.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

L'acte, enmmarcat dins del programa de la Festa Major de la Immaculada, té l’objectiu d’acostar la ciutadania a l’art en general i als i les artistes de Cambrils en particular. Tallers Oberts s'ha presentat avui com una oportunitat per endinsar-se al món dels diferents creadors i creadores que fan de l’art una forma de vida, compartir una estona de conversa amb ells i elles, conèixer de primera mà el seu procés creatiu i gaudir de la riquesa de les seves obres de ben a prop.

Nou hores de portes obertes als tallers i tastos per compartir una estona amb els creadors locals

La informació perquè els visitants puguin seguir la ruta dels tallers es pot trobar a la guia que es repartirà pels tallers i per diferents equipaments municipals. Enguany la imatge de la guia ha estat dissenyada per la pintora i il·lustradora local Marta Nolla. Els tallers obriran les portes el dissabte 14 de desembre, d’11 a 14 hores i de 17 a 20 hores, i diumenge d’11 a 14 hores. Com els últims dos anys, Vermuts Miró oferirà un petit tast a cada taller.

  

En aquesta dotzena edició destaca la incorporació del taller d’escultura de Cristina Salvans, que ha nascut aquest 2019. A més, com en altres edicions, la Torre del Port acollirà quatre artistes que portaran allí seu taller gràcies al suport del Museu d’Història de Cambrils.

El diumenge 15 de desembre, concert aperitiu i sorteig d'una obra de teatre

Com a cloenda, el diumenge dia 15 a les 18 hores hi haurà un concert aperitiu amb la banda Men in Swing a la Torre del Llimó. Durant l’acte, d'entrada lliure, es portarà a terme el sorteig d’una de les obres exposades als tallers que els artistes han realitzat de forma expressa per aquesta iniciativa. El guanyador o guanyadora podrà escollir l’obra de l’artista que prefereixi.

Els i les artistes participants d’aquesta dotzena edició són Jobacasén, Jesús Gómez, Xavi Castellnou,  Dolors Ortuño, Marta Fàbregas , Gemma Felip, Raquel Sarrà, Nuri Mariné, Laura Mestres, Marta Nolla, Ma Lluïsa Recasens, Montserrat Recasens, Alberto Insa, Rafael Rubio, Núria Pons, Pierre Mêlandie, Jordina Ros, Pere Estadella, Dídac Sauret i Rocío Franco, David Callau, Asun García, Beatriu Mar, Cristina Salvans, Laura Alvarez, Paco Rodriguez, Queralt Osorio y Lydia Cuevas. Com a artistes convidats hi haurà Carme Bassa, Meritxell Varela, Dolors Castells, Eulàlia Calzada, Sergi Margalef i Raquel Díaz.

L'activitat de Tallers Oberts està organitzat pel Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

"🔴 ATENCIÓ: 2 mossos, jutjats per «protegir» 2 policies locals de Vila-seca" "⚽😠 VERGONYÓS: Insults masclistes contra una nena en un partit de futbol a Salou"