GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La Taula de Salut Comunitària de l'Hospitalet de l'Infant, un espai de trobada i de debat

Professionals, tècnics municipals i veïns es dedicaran a estudiar i debatre accions per millorar el benestar social
Taula constituïda per ciutadans | Cedida

 

El passat dimarts 19 de febrer es va aprovar la creació de la Taula de Salut Comunitària a la Regidoria de Salut de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i l'Àrea Bàsica de Salut. Aquest projecte té com a objectiu principal proposar i estudiar opcions de millora per al benestar de la població en diferents àmbits, destacant el de la salut. La seva presentació va anar a càrrec de la regidora de Salut, Celia Ruiz, i de la representant de l'Àrea Bàsica de Salut, Esther Morales.

 

El projecte es dividirà en dues subtaules que es convocaran de manera trimestral i treballaran sota un objectiu comú. La primera estarà constituïda per tècnics municipals, des de la qual s'estudiaran aspectes polítics i la permissió legal de les propostes de millora. La segona la formaran veïns i veïnes del municipi, que serà la que —en primera persona— exposi els problemes latents existents, sempre des del punt de vista de la salut.

Taula constituïda per tècnics municipals | Cedida

 

Es volen detectar determinants que afectin la salut

Encara que les accions i estudis girin entorn de l'àmbit de la salut, no serà l'única vessant que es tindrà en compte. L'educació, l'atur, l'aigua, l'habitatge, les condicions laborals, entre molts altres aspectes també condicionen a la salut dels habitants del municipi i, per tant, són aspectes que es treballaran en les dues subtaules. 

 

Ja s'ha realitzat un estudi previ a la constitució de la Taula de Salut Comunitària per tal de detectar aspectes que afecten la salut general dels habitants del municipi. L'encarregat de dur a terme la investigació de mercat va ser el gabinet Ceres, que el passat 5 de febrer va presentar els resultats. Aquest primer estudi serà utilitzat per engegar les polítiques de millora i els estudis a la Taula.

 

Inscripcions a la Taula de Salut Comunitària

La participació ciutadana és un aspecte fonamental en la constitució de la Taula. És per això que tots aquells que vulguin formar-hi part poden inscriure's i aportar els seus coneixements i objeccions per tal de contribuir al benestar social. Només cal anar a la Regidoria de Salut, a la Casa de Cultura Blanca d'Anjou de l'Hospitalet de l'Infant.