Els terroristes de Cambrils portaven ganivets, destrals i explosius falsos

El sumari de la investigació dels atemptats de Barcelona i Cambrils recull les imatges de les armes que portaven els terroristes
Imatge d'un dels ganivets dels terroristes de Cambrils. | Cedida CME

 

Mousa Oukabir, Omar Hychami, Houssaine Abauya Aqoub, Mohamed Hychami i Said Aallaa van ser els terroristes que la matinada del 17 al 18 d'agost d'ara farà un any van voler sembrar el terror a Cambrils. Armats amb ganivets, destrals i amb cinturons d'explosius falsos agafats al cos van assaltar el barri Marítim de la vila marinera. Catalunya estava encara en estat de xoc, hi havia l'operatiu Cronos dels Mossos obert a tot el país després de l'atropellament de Barcelona i això va evitar una massacre a Cambrils.

Ganivets, destrals i falsos explosius

Controls de pas, agents amb armes llargues estaven en màxima alerta. El major Trapero ja havia anunciat que el terrorista de Barcelona no havia actuat sol i que a Alcanar hi havia un laboratori d'explosius, una rèplica de l'atac de la Rambla ningú el descartava. I així va ser. Els terroristes van anar de Riudecanyes a Cambrils i allà van voler atropellar i matar gent. Els Mossos els van interceptar i els van abatre. Quatre d'ells van morir just sortir del cotxe i un cinquè terrorista va ser mort a pocs metres, per un agent dels Mossos de paisà. Van evitar una veritable massacre.

Els terroristes de Cambrils portaven destrals i ganivets. | Cedida CME

 

Amb l'aixecament parcial del secret de sumari de la investigació, s'han fet públiques les imatges de les armes que els terroristes portaven i amb les quals volien sembrar el terror a Cambrils. Portaven ganivets, destrals i també cinturons d'explosius falsos. En veure-ho, els Mossos no s'ho van pensar i els van abatre. Van sortir del cotxe cridant i ensenyant els ganivets. El TEDAX dels Mossos va confirmar després que els cinturons explosius eren falsos. Volien distreure els Mossos.

En el sumari també hi surten les imatges dels terroristes de Cambrils abatuts a terra. La Razón ha publicat les imatges dels cinc terroristes a terra, morts, amb un rastre de sang després de rebre els trets de l'agent dels Mossos que va evitar una massacre al barri Marítim de Cambrils.

Els falsos explosius que portaven enganxats al cos els terroristes de Cambrils. | Cedida CME

 

Imatge d'un dels terroristes, abatuts a terra a Cambrils:

Un dels terroristes de Cambrils, abatut a terra. Imatge del sumari. | La Razón

"ÚLTIMA HORA: Mor una dona ofegada a Cambrils" "El PP de Salou denuncia abandonament de la via pública del municipi"