Torna l'Edat Mitjana a l'Hospitalet de l'Infant aquest cap de setmana

Entre el divendres 31 d'agost i el diumenge 2 de setembre se celebra el 23è Mercat Medieval, que enguany porta diverses novetats
El Mercat Medieval celebra la 23a edició. | Cedida

 

Un any més, l'exterior de l'emblemàtic hospital gòtic de l'Hospitalet de l'Infant, acollirà el Mercat Medieval, que enguany celebrarà la seva 23a edició amb un seguit de novetats. Entre el divendres 31 d'agost i el diumenge 2 de setembre, a la zona ubicada entre les places Berenguer d'Entença, del Pou i Catalunya, un centenar de parades oferiran productes d'artesania, d'alimentació o de teràpies naturals, entre altres. A més, hi haurà activitats, com la cercavila, un espectacle de foc, teatre, exhibició de vol d'aus rapinyaires, demostracions d'oficis tradicionals o el sopar medieval, així com un seguit de propostes lúdiques per als infants.

 

Per als més petits, al carrer de l’Estació, com cada any, hi haurà un espai gratuït de jocs tradicionals de tot tipus. Des de jocs de pesca fins a jocs d’equilibri o de punteria, passant per jocs d’habilitat, d’enginy o de lògica, perquè els nens i nenes puguin jugar sols, en grup i en família. A més, hi haurà atraccions infantils de pagament i podran veure com passeja un grup d’oques per la zona.

 

Les novetats més destacades del 23è Mercat Medieval

Les grans novetats del Mercat Medieval són l'exposició d'armes i el campament medieval, on s'oferiran recreacions històriques de la vestimenta dels cavallers, de la cuina i de les lluites, i de la cerimònia dels templers. En aquest espai, els visitants tindran al seu abast tallers demostratius i participatius relacionats amb els antics oficis, com els de terrissaire, bufador de vidre o teixidor.

 

A més, hi haurà tallers dirigits en especial a la mainada, com el taller de pintura de l'escut de l'Hospitalet de l'Infant fet en fang o el de destil·lació de plantes amb alambí. El Mercat s'inaugurarà el divendres, dia 31 d'agost, a les set de la tarda a la plaça Catalunya, i es tancarà el diumenge, dia 2 de setembre, a les deu de la nit, amb un correfoc a la plaça Berenguer d'Entença a càrrec del Ball de Diables local.

 

El sopar medieval, un dels actes centrals de la programació, també se celebrarà, el dissabte a les deu de la nit, a la plaça Berenguer d'Entença. Els interessats en assistir al sopar, han de comprar els tiquets a l'Oficina de Turisme fins al dia 29 d'agost. El preu són deu euros per a adults i vuit per als infants. Amb aquesta festa, organitzada per l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant amb la col·laboració de la Diputació i d'altres entitats, l’Hospitalet de l’Infant retornarà a l’època medieval quan, al voltant de l’Hospital del Coll de Balaguer fundat per l’Infant Pere el 1344, es va bastir el nucli de població que donaria lloc al poble.

 

Cliqueu a l'enllaç per veure tot el programa d'actes del 23è Mercat Medieval de l'Hospitalet de l'Infant.