Avui sí: la tortuga Mascletà aconsegueix, de nou, pondre ous a la platja de la Pineda

És la segona posta de l'estiu | Ben matinera, ha dipositat un total de 74 ous
La tortuga Mascletà, a la platja de la Pineda | Pere Segura

Avui sí. Segona posta d’ous de la tortuga Mascletà a la platja de la Pineda, a Vila-seca, després de diverses jornades d’intents. Ben matinera, pels volts de les cinc, ha aparegut a l’altre extrem de la platja on ja hi ha el primer niu per dipositar un total de 74 ous, 60 dels quals es quedaran allà mateix, segons han explicat des del Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans-Ecologistes de Catalunya (GEPEC-EdC). Diversos tècnics han traslladat el niu cap a una zona de la platja més idònia, a tocar del primer.

Des del GEPEC-EdC han volgut agrair la gran labor de totes les persones que han participat en aquesta feina de protecció, control i cura de l’ecosistema i la seva fauna, per tal que el naixement de noves tortugues babaues sigui, en poc més d’un mes, una realitat. Durant els darrers dies, membres del GEPEC-EdC, la Fundació CRAM, la Xarxa de Rescat de Fauna Marina de la Generalitat, el Projecte Caretta de la Universitat de Vic, la Universitat de Barcelona, els Agents Rurals, l’Ajuntament de Vila-seca i diversos voluntaris han treballat de valent per propiciar i acompanyar aquesta anhelada posta.

"Un estiu negre: Les reserves turístiques cauen a Catalunya i s'enfonsen a Tarragona" "Vídeo espectacular: Diversos dofins es deixen veure davant de la costa de TGN"