L'arranjament del barranc de Barenys de Salou segueix endavant i començarà el 2020

El projecte definitiu arribarà a l'Ajuntament el mes de juny
Imatge de la reunió de la comissió tècnica paritària entre Ajuntament de Salou i Generalitat | Cedida

 

L’arranjament i condicionament del barranc de Barenys de Salou segueix el calendari previst i manté la mirada en el 2020. Així es desprèn de la darrera reunió de la comissió tècnica paritària entre l’Ajuntament de Salou i la Generalitat. La comissió s’ha reunit aquesta setmana amb el Departament de Territori i Sostenibilitat, i s’ha constatat que, segons l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), de cara al mes de juny ja hi haurà damunt la taula l’aprovació definitiva del projecte de desviament de Barranc de Barenys.

El calendari que està previst comença el juny, quan s’aprovarà definitivament el projecte i s’enviarà al consistori salouenc per tal d’iniciar la modificació puntual del POUM. Al mes de setembre està previst que es faci el pagament de les expropiacions, continuant amb les tramitacions durant aquest 2019. Així, a partir del 2020, amb l’inici de les obres d’aquesta canalització es podrà posar punt i final a un dels problemes més importants que pateix el municipi. Així, les obres començarien el primer trimestre de l'any vinent.

El barri de la Salut, greument perjudicat per les inundacions

El barri de la Salut de Salou fa anys que pateix un greu problema d'inundacions a causa dels desbordaments del barranc. La canalització d'aquest torrent històric de la ciutat es garantirà amb un conjunt de canals de desguàs i basses de d'emmagatzematge d'aigua suplementàries. Així, s'acabarà definitivament amb les inundacions. 

Imatge d'una inundació pel desbordament del barranc de Barenys. | ACN

 

Des de l’Ajuntament de Salou recorden que el projecte en el qual es treballa és crear un únic canal d’endegament d’uns 30 metres d’amplada que desguassarà les aigües pel carrer de Barenys. El projecte estarà finançat per la Generalitat i compta amb una inversió de 14 milions d’euros, dels quals 4,5 seran destinats a pagar les expropiacions.

Operaris i una màquina retirant fang i canyes en un carrer del barri de la Salut | ACN

 

"AGENDA: Torna la 7a Ruta de la Tapa de Miami Platja!" "Aprovat el Pla de millora urbana de l'Aigua al Coll a l'Hospitalet de l'Infant"