L'Ajuntament de Vila-seca fixa com a prioritat la modernització del frontal marítim de la Pineda

El consistori reserva una partida de 250.000 euros per invertir en el pla de millora al llarg del 2020 | Els veïns reclamen un passeig més ample i desviar el trànsit
El Pla de millora del frontal marítim de la Pineda compta amb una partida pressupostària de 250.000 euros pel 2020. | I. Alcalá

L'Ajuntament de Vila-seca treballa ja en la transformació del frontal marítim de la Pineda, una de les grans apostes d'aquest mandat. Recentment, l'equip de govern ha contractat un enginyer perquè redacti el projecte per renovar els serveis urbanístics del passeig marítim, un primer pas de cara a modernitzar la principal postal del municipi. En paral·lel, el pressupost municipal del 2020 aprovat la setmana passada contempla una inversió de 250.000 euros per al Pla de millora del passeig marítim.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

L'adjudicació del contracte per a la redacció del projecte i la direcció de les obres de renovació dels serveis urbanístics del passeig s'ha formalitzat per poc més de 13.000 euros. La previsió és poder tenir en pocs mesos un projecte que defineixi com seran els subministraments d'aigua, electricitat, clavegueram, enllumenat o xarxes de telecomunicacions en aquest punt de la ciutat. Un cop definits com seran els budells del passeig, es començarà a treballar en el seu disseny exterior.

Els veïns demanen més espai per a vianants i acabar amb les inundacions

Les reivindicacions dels veïns del barri se centren en dos aspectes. Per una banda, eixamplar l'espai per a vianants i reduir el trànsit rodat arran de platja, i per l'altra, ampliar el col·lector d'aigües que discorre per sota del passeig. Antonio Lleonart, president de l'Associació de Veïns de la Pineda, afirma que «la carretera és un perill i el passeig s'ha quedat estret. Cal ampliar l'espai per a vianants i reduir els cotxes desviant el trànsit als carrers de darrere».

Així mateix, Lleonart considera que aquesta remodelació pot ser una oportunitat per modificar el col·lector d'aigües pluvials que discorre des del final de Cap Salou, al Racó, fins a l'estació de bombament al final del passeig. «Encara no coneixem com serà el projecte, però ja que hi han d'actuar, seria un afegit molt important la millora del col·lector per evitar les inundacions que encara es produeixen quan plou molt».

La transformació del frontal marítim, a més, forma part de l'acord de pressupostos que va assolir l'equip de govern amb el grup municipal de Decidim Vila-seca. Fonts de l'equip de govern asseguren que el tema està encara en una fase molt embrionària i que es començarà a definir la transformació del passeig a partir del 2020. L'execució dels treballs serà una de les grans obres d'aquest mandat.

Rentat de cara als equipaments de la platja per a la pròxima temporada

Abans, però, es farà un rentat de cara als equipaments i mobiliari de la platja. El compromís adquirit entre govern municipal i Decidim és planificar de manera conjunta el pla de platges i el pla d'usos de la platja de la Pineda amb la incorporació de noves guinguetes, dutxes, etc. i una imatge renovada de cara a la pròxima temporada d'estiu.

Aquest mandat 2019-2023 serà cabdal per a la transformació del nucli turístic de Vila-seca per múltiples raons. A més de la renovació del frontal marítim, la Pineda espera altres projectes engrescadors que compten amb inversions milionàries. En aquest sentit, l'Ajuntament ha de fer front a la futura concessió dels terrenys de l'Aquopolis, que finalitza el 2021.

La concessió de l'Aquopolis finalitza l'any 2021

Tot i que encara és una incògnita si es mantindrà l'activitat de parc aquàtic o es buscarà una alternativa, el que és clar és que la futura concessió mantindrà els usos turístics en aquest punt central de la Costa Daurada. L'explotació d'aquest espai definirà el futur d'un dels grans pols econòmics de la Pineda per a les pròximes dècades.

En una entrevista recent a TarragonaDigital, l'alcalde Pere Segura exposava que aquest «és un projecte molt ambiciós, que transcendeix les nostres pròpies fronteres i s'ha de poder fer bé. Poden estar interessats molts operadors d'àmbit internacional i entre tots hem de definir quin model turístic volem per aquest espai».

Projecció de la futura Zona d'Activitats Logístiques (ZAL) del Port de Tarragona | Port de Tarragona

La ZAL, una nova realitat al nord del barri partir del 2021

El que sí que sembla que finalment serà una realitat aviat és la nova Zona d'Activitats Logístiques (ZAL) del Port de Tarragona que anirà a la zona dels Prats. Aquest projecte, del qual se'n parla des de fa 30 anys, s'ha desbloquejat definitivament fa pocs dies i podria veure la llum el 2021.

Al llarg del 2020 està previst que comencin les obres per construir un gran polígon industrial de fins a 92 hectàrees i unes 40 naus que acolliran activitats complementàries a les del Port. Durant els pròxims quatre anys, s'hi invertiran 30 milions d'euros i està previst que la ZAL generi més de 4.000 nous llocs de treball.

"🔴 Pere Aragonès: «Ni un euro de la Generalitat anirà a l'operació de Hard Rock»" "🗓🎄 Actes solidaris amb La Marató de TV3 a la Biblioteca de Salou"