Troben de nit una tortuga babaua a la platja de la Pineda

Els Agents Rurals han inspeccionat la zona cercant possibles ous del rèptil, ja que és entre juny i juliol el període de posta
La tortuga babaua trobada a la platja de la Pineda aquesta matinada, en un vídeo publicat per l'alcalde de Vila-seca | Pere Segura
 

Arriben bones notícies des de la mar aquest dimarts 30 de juny. Aquesta matinada s'ha vist una tortuga babaua a la sorra de la platja de la Pineda. Ha estat un operari del servei de neteja de les platges qui ha alertat a la Policia Local de Vila-seca de la troballa d'aquest animal de la família dels quelonis. Els agents han arribat a la zona per poder localitzar i identificar amb una llanterna l'existència i la ubicació exacta de l'animal, i fet això, han avisat els Agents Rurals de la descoberta. 

La policia municipal ha delimitat una zona perimetral de seguretat al voltant del lloc on hi havia la tortuga que es manté encara aquest matí per impedir qualsevol perjudici a la tortuga. Els experts del Departament del Medi Rural han fet una inspecció del lloc per trobar-hi ous, però el resultat ha estat negatiu. Mentrestant, la xarxa de voluntaris del Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans-Ecologistes de Catalunya (GEPEC-EdC) també s'ha posat en marxa arran de la troballa del rastre de la tortuga per organitzar la protecció de l'espai.

La tortuga babaua és la tortuga marina més petita —d'uns 120 centímetres i 120 quilos— i abundant del Mediterrani. Catalogada com a vulnerable per la majoria d'organitzacions de protecció de la fauna, el més freqüent quan se les troba a la platja és que hi siguin per a pondre els ous. De fet, és l'època entre juny i juliol que ponen els ous en intervals d'entre cinc i deu vegades, fent nius de fins a 120 ous a mig metre per sobre del nivell de la marea.

"Tensió a l'Ajuntament de Cambrils per un conserge condemnat per abusos" "Vídeo: La surrealista revetlla mòbil de la Festa Major de Cambrils"