La Pineda rep milers de visitants d'arreu aquest desembre atrets pel Pessebre de Sorra

Gent vinguda del país i també estrangers, sobretot francesos, s'aturen a la platja, en ple hivern, per contemplar l'escena esculpida amb 400 tones de sorra
L'escena, feta amb 400 tones de sorra, conté una dotzena de figures relacionades amb el món marí. | ACN

El singular pessebre de sorra de la Pineda, a Vila-seca, atrau visitants d'arreu. Gent vinguda del país i també estrangers, sobretot francesos, s'aturen a la platja, en ple hivern, per contemplar l'escena esculpida amb 400 tones de sorra. L'obra, que llueix des del passat 8 de desembre al Parc del Pinar de Perruquet, podrà visitar-se fins al proper dilluns 6 de gener.

GALERIA: El Pessebre de Sorra 2019 de la Pineda en imatges!

Set artistes europeus han esculpit un pessebre que no deixa indiferent ningú

El pessebre és obra de set artistes provinents de Bèlgica, Holanda, Dinamarca, Portugal, Letònia i també de Catalunya. Novament el pessebre no deixa indiferent, enguany inspirat en el món marí, amb una dotzena de figures. Peixos, tortugues i pops comparteixen un àmbit de més de 200 metres quadrats on no hi falten el nen Jesús, els tres Reis i fins i tot un caganer inacabat, de només mig cos en avall.

Alguns visitants troben a faltar un plafó que informi d'aquesta obra efímera que cada any visiten milers de persones abans de ser destruïda, passat Reis. «Hem agafat tres autobusos per arribar fins aquí». La Concepció ve cada any, des de Vilabella (Alt Camp), per visitar el pessebre de sorra de la Pineda, que arriba a la seva vintena edició.

Un missatge amagat contra la contaminació dels oceans

Li agrada observar tots els detalls que amaga l'escena. No se li ha escapat que la temàtica marina també recull la problemàtica de la contaminació al mar, amb una bossa de plàstic onejant entre els animals marins. «Però trobo que haurien de posar una mica d'informació sobre l'obra i el nom dels escultors, perquè dono molt valor a l'escultura efímera, ja que desapareixerà», considera.

Els visitants s'han d'esforçar per interpretar les diferents imatges que configuren el Pessebre de Sorra de la Pineda. | ACN

Els tres Reis d'Orient amb aparença d'amfibi, àngels que tenen forma de sirena i un pop carregat d'aixades són algunes de les peculiars figures, entre ovelles i peixos, una mescla singular que s'allunya del tradicional pessebre nadalenc. «A mi m'ha agradat molt», assegura una amiga seva, la Vicki, que també li ha copsat l'«evolució» en les figures de Sant Josep i Maria i la concepció del nen Jesús.

CONSULTA: El programa complet de les festes de Nadal i Reis 2019-2020 a Vila-seca

«Estan junts i planteja una nova possibilitat a la versió que sempre ens havien explicat», afirma. Marie-Annick, una turista francesa que ha visitat el pessebre en anteriors edicions amb la seva família, també troba encertada la temàtica marina i destaca la delicadesa i exactitud del treball dels artistes. Molts visitants aprofiten per fer-se fotografies amb el pessebre de fons. Una passarel·la permet recorre'l pel mig de forma accessible.

Peixos, tortugues i pops comparteixen un àmbit de més de 200 metres quadrats on no hi falten el nen Jesús, els tres Reis i fins i tot un caganer inacabat. | ACN

La setmana que ve, tres tallers infantils de temàtica nadalenca

En paral·lel al Pessebre de Sorra, el Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca ha organitzat diverses activitats familiars gratuïtes. Les properes seran tres tallers infantils de temàtica nadalenca, que tindran lloc els dies 2, 3, i 4 de gener, a dos quarts d'onze del matí, durant els quals grans i petits podran deixar volar la imaginació i creativitat per a decorar l'arbre de Nadal, fer postals de felicitació i elaborar xapes nadalenques.

"🎟 L'Ajuntament de Vila-seca està ultimant un espai web de venda d'entrades" "💰 Llargues cues a l'administració que va vendre el 'Gordo' a Salou"