La policia de Salou presenta la seva Unitat Canina

Quatre agents han rebut formació especialitzada i actualment estan treballant amb un exemplar creuat de pastor belga malinois de 2 anys
Presentació de la Unitat Canina de la Policia Local de Salou | Ajuntament de Salou

 

Avui dijous, 19 de juliol, s’ha presentat oficialment la Unitat Canina de la Policia Local de Salou, especialitzada en la detecció de substàncies estupefaents, la vigilància d'espais públics o el patrullatge de proximitat, entre d'altres aspectes. L'acte ha tingut lloc a la comissaria de platja del municipi i el públic assistent ha gaudit d'una exhibició amb guies i gossos. 

  

La presentació ha comptat amb la presència de l’alcalde de Salou, Pere  Granados; el regidor de Seguretat i Mobilitat, David González; el cap de la Policia Local de Salou, José Luís Gargallo; el caporal responsable del Grup de Relacions Ciutadanes, Victor Molleda, així com diversos agents formats en la titulació que els acredita per poder treballar amb aquests animals.

 

La Unitat Canina de Salou, pionera a la demarcació

El regidor de Seguretat i Mobilitat ha explicat que «som pioners en tenir una unitat canina a la demarcació. Cap policia local del territori disposa d’una unitat canina dins dels seus operatius, fet pel qual estem molt orgullosos, ja que la professionalitat i la vàlua de la nostra policia local continua sent un referent». En aquest sentit, González ha destacat que «cal valorar molt positivament aquesta iniciativa, ja que es tracta d’un projecte que ha sorgit dels mateixos agents que formen la plantilla salouenca, i que fins al moment està donant molts bons resultats».

 

La iniciativa és pionera, ja que Salou és el primer municipi on la policia local compta amb una unitat d'aquest tipus, que ja funciona des del mes de juny. Durant els mesos de formació, els agents del cos van participar en diferents operatius, amb èxit. 

 

Patrullatge, vigilància i detecció d'estupefaents  

L’objectiu de la unitat és reforçar la seguretat ciutadana amb l’ús de gossos ensinistrats tant pel que fa al patrullatge de proximitat, la vigilància d’edificis municipals i espais públics, i  el control d’actituds contràries a l'ordenança de civisme, una de les quals és la detecció de substàncies estupefaents, així com en sessions formatives en escoles i instituts del municipi. Actualment, la Policia Local de Salou compta amb quatre agents titulats que estan treballant amb un exemplar creuat de pastor belga malinois de 2 anys d'edat. 

 

Victor Molleda, caporal responsable del Grup de Relacions Ciutadanes de la Policia Local, ha explicat que «el gos, que està degudament cuidat per una empresa especialitzada i se cedeix a la policia local, està ensinistrat de tal manera que es pensa que juga. El gos actua d'una forma passiva, un cop troba qualsevol substància, s'estira a terra i indica on es troba el narcòtic a l'agent, i espera la seva joguina com a recompensa».