GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Els treballadors de la neteja engeguen una vaga indefinida als equipaments municipals de Salou

Els treballadors de l'empresa Tempo Facility Services engeguen una vaga indefinida per reivindicar que els paguin la nòmina al dia i els extres pendents
Els treballadors i treballadores de Tempo s'han concentrat des de les 5 hores del matí a l'Ajuntament de Salou. | Cedida

 

Els treballadors de la neteja de l'empresa Tempo Facility Services, subcontractada per diverses administracions del Camp de Tarragona, han engegat aquest dilluns 9 de desembre una vaga indefinida. Després de desconvocar la vaga de fa unes setmanes pel pagament 'in extremis' de les nòmines d'octubre, la companyia encara no ha pagat els sous de novembre i els treballadors han decidit tornar a l'acció.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Sense neteja en els equipaments municipals de Salou

Són prop de 150 els treballadors que estan cridats a la vaga i des del comitè d'empresa es mostren satisfets amb l'acollida de la convocatòria en aquesta primera jornada. L'Ajuntament de Salou és el principal afectat per aquesta mesura, amb una trentena de treballadors cridats a la vaga. Avui els convocants ja han impedit que es netegin instal·lacions com la caserna de la Policia Local, el Teatre Auditori, la piscina municipals o el Pavelló d'Esports.

 

Un grup d'una vintena de treballadors i treballadores han fet de piquet des de les 5 del matí a l'Ajuntament de Salou per evitar que les treballadores ocupessin els seus llocs de treball. Durant hores han estat informant les empleades que entraven a treballar i han protestat amb consignes com «Tempo no paga, volem cobrar» o «l'Ajuntament és el culpable».

 

El comitè d'empresa no garanteix els serveis mínims, que considera il·legals

Aquesta tarda, han convocat noves convocatòries a les portes de l'Ajuntament i a la Diputació de TarragonaAquest dimarts tenen previst continuar amb les protestes a l'Ajuntament de Salou i també a la seu de Benestar Social de la Generalitat. Denuncien que Tempo ha acordat els serveis mínims de forma il·legal, a través de missatges de telèfon, amb la qual cosa no garanteixen el seu compliment.

 

A banda de Salou, la vaga afecta també la Diputació de Tarragona, els casals de la gent gran de la Generalitat al territori i els ajuntaments d'Altafulla i els Pallaresos. Manuel Carmona, president del comitè d'empresa, explica que «els treballadors de la Canonja i la Pobla de Mafumet han pogut cobrar la nòmina del mes i tots els endarreriments perquè els ajuntaments se n'han fet càrrec. Això és el que demanem que facin l'Ajuntament de Salou i la Diputació de Tarragona. Han de fer fora aquesta empresa i pagar el que ens deuen».

 

 

  • NOU SERVEI DE TARRAGONADIGITAL: T'enviem les notícies més importants de la teva ciutat al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

La vaga és indefinida, tot i que els treballadors confien que la companyia reaccioni durant aquesta setmana i es posi al dia dels pagaments endarrerits. Tot i això, amb l'arribada de les festes nadalenques creix la incertesa i temen que tampoc cobraran al dia la paga extra que haurien de percebre a mitjans de mes.

 

Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Salou. | Àngel Ullate

 

Cal recordar que el passat mes de novembre, els empleats de Tempo no van cobrar la mensualitat d'octubre fins als dies 22 i 23. El passat 5 de desembre va tenir lloc una nova mediació entre sindicat i empresa, però els responsables no es van presentar. «Ens van dir que avui ens dirien quan podríem cobrar, però encara no sabem res», lamenten.

 

L'Ajuntament de Salou demana a Tempo que renunciï al contracte si no paga les nòmines

L’Ajuntament de Salou , per la seva banda, ha emès un comunicat on anuncia que demanarà a Tempo que renunciï al contracte «si no pot complir amb les seves obligacions, per evitar conflictes que l’Ajuntament no genera», segons ha manifestat el regidor de Serveis Generals i concessions, Jesús Barragán.

 

El contracte anual del consistori amb l'empresa és de 899.000 euros i mensualment en paga 75.000. Ara per ara, Tempo deu 29.000 euros en concepte de sous del mes de novembre i 15.000 euros més pel que fa a liquidacions i sous de treballadors temporals d’estiu. «Ens solidaritzem amb els treballadors i treballadores de Tempo, perquè entenem que és prioritària la percepció dels seus sous», ha expressat Barragán. Així mateix, el regidor ha assegurat que l’Ajuntament no pot abonar les nòmines dels treballadors de la neteja per qüestions legals.