Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant reactiva el Pla d'Ocupació Municipal per contractar veïns del municipi

El termini per presentar la sol·licitud comença demà, 26 de maig, i fins a l'1 de juny
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant reobre la convocatòria del POM | cedida

 

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant ha reobert la convocatòria del Pla d'Ocupació Municipal (POM) del 2020, al qual hi destinarà 616.000 euros, per contractar veïns del municipi que estiguin a l'atur. A partir d'aquest dimarts, 26 de maig, ja es podran presentar les sol·licituds fins a l'1 de juny.

 

El termini de presentació de sol·licituds estava inicialment previst entre el 6 i 20 de març, però el 14 de març va quedar interromput arran de la publicació del decret d'estat d'alarma. Així doncs, l'alcalde de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Alfons Garcia, ha decretat aquest dilluns, 25 de maig, la continuació del procés de selecció de personal. 

 

Per poder reactivar el procés, l'alcalde s'empara en el punt 4 del decret d'estat d'alarma, que preveu que les entitats del sector públic puguin acordar motivadament la continuació d'aquells procediments administratius que «siguin indispensables per a la protecció de l'interès general o per al funcionament bàsic dels serveis». El departament municipal de Recursos Humans argumenta que «l'activació del pla d'ocupació és indispensable per al funcionament bàsic dels serveis específics que cal oferir en l’actual context de crisi sanitària, en especial aquells llocs vinculats a tasques d’higienització, informació, reforç de serveis municipals o atenció a col·lectius especialment vulnerables».

 

Així doncs, els veïns i veïns de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant que estiguin interessats en el Pla d'Ocupació Municipal poden presentar les seves sol·licituds des de demà dimarts 26 de maig fins al dilluns vinent, 1 de juny, a les oficines d'atenció ciutadana (OMAC), situades a l'ajuntament de Vandellòs i a la Casa de la Vila de l'Hospitalet de l'Infant. A més, també es poden tramitar les sol·licituds a través de la pàgina web municipal

 

De la mateixa manera que en les edicions anteriors, les persones aspirants, per poder ser admeses, hauran de reunir una sèrie de requisits: estar en situació legal d'atur, estar inscrits al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), saber català i castellà, tenir 18 anys com a mínim, i estar empadronat al municipi abans l'1 de gener del 2017. A més, enguany les persones aspirants s'hauran d'inscriure a la Borsa de Treball d'IDETSA, l'empresa municipal de Promoció Econòmica. 

 

En el procés selectiu, es valoraran diverses variables socioeconòmiques de cada aspirant, com per exemple les càrregues familiars, el temps d'inactivitat laboral o els ingressos de la unitat familiar. Les persones admeses treballaran a jornada completa, per períodes de tres a sis mesos, principalment fent tasques auxiliars en sectors com la neteja viària, la jardineria, el manteniment s'instal·lacions municipals o els serveis administratius.