Vila-seca en Comú proposa perllongar els horaris i mesos de vigilància i socorrisme.

Vila-seca en Comú proposa ampliar el servei de socorrisme a la Platja de la Pineda

Els comuns demanen allargar l'horari i els mesos que dura el servei i que el govern doni suport a la creació d'una llei de seguretat per a les platges catalanes

El grup municipal de Vila-seca en Comú ha presentat en el registre d'entrada municipal aquest dilluns, dia 31 de juliol, una proposta de moció relativa a la millora de la seguretat del servei de socorrisme a les platges de La Pineda. La proposta, elaborada tot seguint les recomanacions de la Plataforma SOS Socorristes i amb la seva col·laboració, es presentarà a la pròxima sessió plenària, el divendres 2 d'agost.

La demanda més clara, perllongar el temps de vigilància

La principal demanda dels comuns és l'ampliació del servei de vigilància, prevenció d'accidents, salvament i socorrisme, tant pel que fa als horaris com als mesos que s'allarga el servei. Aquest estiu, va començar el 6 de juny i finalitzarà el 29 de setembre, amb un horari de deu del matí a set del vespre. No obstant, la formació morada proposa perllongar l'horari de vigilància una hora més, fins les vuit, i el temps fins a, com a mínim, quatre mesos.

Els comuns critiquen que es mantingui una cobertura de mínims del servei de socorrisme,
Els comuns critiquen que es mantingui una cobertura de mínims del servei de socorrisme, | Arxiu

 

L'objectiu bàsic d'aquest reclam és millorar la seguretat d'una de les platges —la de La Pineda— més llargues de la Costa Daurada, que posseeix més de dos quilòmetres de sorra en tres platges diferents (la dels Prats, la de la Pineda i la del Racó), i que, gràcies a les comoditats que ofereix compta amb una alta ocupació. A més, «la seva pendent, molt suau, és idònia per als més petits», recorden els comuns. I en aquest sentit,no volen oblidar la mort d'una nena de cinc anys ofegada el passat 28 de maig a la mateixa platja de la Pineda quan encara no estaven activats els serveis de socorrisme.

L'ampliació, «imprescindible per aconseguir la desestacionalització del turisme»

Per aquest mateix motiu, Vila-seca en Comú critica que es mantingui una cobertura de mínims del servei de socorrisme, i considera l'ampliació del servei de vigilància «quelcom imprescindible per un municipi que aspira a aconseguir una major desestacionalització turística». A més, entenen que és una proposta que pot ajudar a salvar vides, ja que des del mes de maig les platges ja presenten una ocupació raonable.

Més de 40 platges tarragonines no tenen servei de socorrisme.
Més de 40 platges tarragonines no tenen servei de socorrisme. | ACN

 

Els comuns també recullen la demanda de la llei de seguretat per a les platges catalanes

En la moció elaborada pel grup municipal d'en Comú, també hi ha recollida la demanda de la Plataforma SOS Socorristes per impulsar la creació d'una llei de seguretat per a les platges catalanes, que com la mateixa entitat va denunciar, necessiten 300 socorristes més, 90 dels quals a les platges tarragonines. Tot i ser una proposta molt oberta i poc delimitada, la plataforma afirma que «vetllarà pels ciutadans i els professionals del sector del socorrisme».

El mateix mes de maig, dies després de la mort de la nena de cinc anys a la platja de la Pineda, es va reobrir el debat de fons sobre la seguretat a les platges i les condicions del servei de socorrisme. En aquell moment, la Plataforma ja plantejava que «accidents i tragèdies com la d'ahir es poden evitar amb la inversió necessària per part dels municipis i la garantia d'una nova llei de seguretat per a les platges catalanes».


Comentaris