Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

'Vila-seca en Comú' proposa oferir natació en horari escolar

Els 'Comuns' han registrat una moció al registre municipal per tal que les escoles puguin oferir aquest servei a pares i alumnes, com ja succeeix en altres municipis de la comarca
Imatge d'una piscina del municipi de Vila-seca | Ajuntament de Vila-seca

 

El grup municipal Vila-seca en Comú ha registrat una nova moció al registre municipal de la localitat. Aquest document pretén proposar la creació d'un servei perquè les escoles del municipi puguin tenir la possibilitat de realitzar natació, de forma gratuïta i dins dels horaris escolars previstos pel curs vinent. El Consell Escolar municipal seria l'entitat encarregada d'encabir a l'agenda dels centres aquesta mesura, en cas que sigui aprovada a la votació del consistori.

 

Els 'Comuns', s'han inspirat en altres municipis veïns, que ja apliquen aquesta mesura, com és el cas de la ciutat de Tarragona, amb un programa anomenat 'Juguem a nedar'. 

 

La moció impulsarà la natació a les escoles de Vila-seca

Els dos regidors del grup municipal 'Vila-seca en Comú', Elisabet Sánchez i Mario Téllez, han presentat un document al registre municipal de Vila-seca, amb el fi d'impulsar i poder debatre, dins del ple de l'Ajuntament, una moció per impulsar la natació en horari escolar. Segons els comuns, l'objectiu d'aquesta iniciativa és «aproximar l’activitat física a tots els sectors de la població mitjançant el foment de la natació a infants».

 

Han volgut remarcar i posar èmfasi en els beneficis que suposa l'aprovació de la moció, tant per alumnes com pels pares. Aquest projecte, segons els regidors «ajudaria a difondre l’esport a la infància i a generar uns hàbits que són altament profitosos, com el creixement de l’autonomia dels més menuts i la millora de l'autoestima».

 

Pel que fa a la relació entre pares i fills, Sánchez i Téllez s'han volgut referir assegurant que aquesta iniciativa «contribueix a la conciliació familiar i permet a les famílies disposar de més temps per estar amb els seus fills», ja que no seria necessari contractar serveis d'activitats extraescolars, per part dels tutors dels alumnes.

 

S'han inspirat en una moció aplicada a Tarragona

Els Comuns han volgut estudiar propostes similars a la que han presentat i que ja s'han aplicat en municipis veïns de la comarca del Tarragonès. Concretament han escollit el programa 'Juguem a nedar', que ha implantat la ciutat de Tarragona a les seves escoles. Hi participen més de 400 alumnes de 12 centres educatius de la capital, incentivant als infants de la ciutat a practicar la natació.

 

Concretament, ofereixen cursos gratuïts de natació, en horari lectiu, als alumnes de P5 dels centres educatius de la ciutat. El programa s’estructura en cursos de 30 setmanes, d’octubre a maig, de 50 minuts de durada. Inclou el monitor titulat de natació, l’assegurança esportiva del participant, una fitxa d’avaluació i el material esportiu auxiliar. El cost de l’activitat, que és gratuïta per a tots els nens i nenes participants, és assumit per l’Ajuntament de Tarragona.  

Comentaris