GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Vila-seca debatrà la reprovació de la venda d'armes de l'Estat espanyol a l'Aràbia Saudita

La moció, impulsada pel grup municipal de Vila-seca en Comú, es debatrà al ple municipal a petició d’Amnistia Internacional, Fundipau, Greenpeace i Oxfam Intermón
La façana de l'Ajuntament de Vila-seca, en una imatge d'arxiu | Caralp Mariné

 

 

L’Ajuntament de Vila-seca, al Tarragonès, haurà de decidir demà divendres, 28 de desembre, si reprova la venda d’armes de l’Estat espanyol a la coalició de l’Aràbia Saudita, implicada en la guerra del Iemen. La moció, impulsada pel grup municipal de Vila-seca en Comú, es debatrà al ple de demà, a petició d’Amnistia Internacional, FundiPau, Greenpeace i Oxfam Intermón.

 

La guerra del Iemen, un conflicte sagnant

Tal com han explicat des de Vila-seca en Comú, «el text demana a les institucions espanyoles que suspengui la venda d’armes i denegui la seva transferència a l’Aràbia Saudita, ja que podrien ser utilitzades al conflicte del Iemen». Segons les Nacions Unides, fins al mes de gener de 2018, la guerra al Iemen ha provocat la mort d’almenys 6.000 civils, més de 50.000 ferits i tres milions de persones desplaçades.

 

Els comuns de Vila-seca ja han manifestat la seva satisfacció «per fer possible que la veu d’entitats defensores dels Drets Humans com Amnistia Internacional, FundiPau, Oxfam Intermón o Greenpreace arribi al consistori vila-secà».

 

Els comuns proposen l'assumpció de criteris justos en la contractació d'artistes

Vila-seca en Comú també defensarà, demà divendres, una moció perquè l'Ajuntament assumeixi, en les seves contractacions culturals i d'espectacles, el manual de bones pràctiques en el sector musical, promogut pel Sindicat de Músics Activistes de Catalunya (SMAC!), l'Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM) i el Sindicat de la Música (COS).

 

El text aplega diversos punts de fons sobre salaris i condicions dignes, dret a la Seguretat Social, a les pensions i a convenis col·lectius, i marca objectius cabdals com ara «que sigui el contractant qui assumeixi la responsabilitat de gestionar els tràmits de l'alta i la baixa a la Seguretat Social», han apuntat els comuns. En aquest sentit, el grup polític considera que «entre els deures de l'administració pública hi ha el fet de donar exemple pel que fa a la fiscalitat, la facturació i el respecte al dret dels treballadors».