Imatge del cartell de les festes de Nadal de Vila-seca

Tot preparat a Vila-seca per celebrar aquestes festes de Nadal

Vila-seca ha preparat un programa de festes amb una vintena d'actes nadalencs i ha creat una oficina postal per SS. MM. els Reis d’Orient

Pel darrer mes d'aquest any atípic, l'Ajuntament de Vila-seca ha programat un conjunt d'actes per celebrar les properes festes de Nadal, que es veuran marcades per les mesures preventives per la pandèmia de la Covid-19.

Per aquest motiu s'han modificat alguns dels actes, però s'ha intentat mantenir tradicions tan arrelades com l'estira la corda, la tradicional cavalcada o el Pessebre de sorra, que es podrà veure fins a la primera setmana de gener.

El primer dels actes va tenir lloc el passat 4 de desembre amb l'encesa de les llums de Nadal, data que coincidia amb el 20 aniversari del Pessebre de sorra de la Pineda.

El pròxim acte serà el divendres 18 amb la tradicional  felicitació de Nadal des de la plaça de l'Església a les 19.00 hores i amb l'actuació de la Coral del Conservatori de Música de Vila-seca. Enguany se suprimeix el brou de Nadal i els torrons.

L'endemà dissabte 19 de desembre, a les 19.00 hores al Teatre del Centru, es representarà El Poema de Nadal, de Josep Maria de Sagarra, a càrrec del grup de teatre La Tramoia.

I com cada any, la vigília de Nadal, 24 de desembre, serà molt especial per als més petits.

Al matí, al Castell de Vila-seca es recolliran les cartes  a l'oficina postal de  SS. MM. els Reis Mags de l'Orient. Aquesta activitat que s'anirà repetint altres dies per tal de poder atendre amb seguretat a totes les nenes i nens.

I a la tarda, els petits podran celebrar la  Festa del Tió a la plaça de l'Església, una activitat organitzada per l'Esplai l'Esclop de Vila-seca.

Cartell de les festes de Nadal i Reis de Vila-seca 2020
Vila-seca ha preparat un programa de festes amb una vintena d'actes | Aj. Vila-seca

Enguany també s'ha habilitat l'APP  'Reis Vila-seca'  que funcionarà a partir del dia 15 de desembre. A través d'aquesta plataforma es podrà  lliurar lacarta de manera virtual.

Per  Sant Esteve, a l'Auditori Josep Carreras hi haurà el tradicional Concert de Sant Esteve a càrrec de la Coral Nova Unió i l'Orquestra Händel del Conservatori.

Els dies 27, 28 i 29 de desembre s'han programat diversos  espectacles de contacontes i titelles pels més petits. I per acabar l'any, el 31 de desembre arribarà l'Home dels Nassos cap a les 17.45, el qual farà un discurs des del balcó de la Casa Consistorial.

Aquest acte també serà retransmès pel Facebook i el YouTube de l'Ajuntament.

El dissabte 2, hi haurà doble passi del nou espectacle SPEKTRUM del Mag Albert, a l'Auditori Josep Carreras de Vila-seca, amb aforament limitat i reserva d'entrades gratuïtes.

El dimarts 5 de gener, a les 16:30 h, arribaran SS. MM. els Reis Mags d'Orient i passejaran per tots els carrers de Vila-seca fins a arribar al Castell de Vila-seca, on faran l'adoració al nen Jesús. Aquest acte serà retransmès en directe per TAC12 TV.

I per tancar el programa d'actes, el mateix dimarts, la Cavalcada dels Reis també es realitzarà a la Pineda a partir de les 19.00 hores i a la Plana a partir de les 20.00 hores.

Tots els actes requeriran reserva prèvia d'entrades, que es pot efectuar a través de la pàgina web de l'Ajuntament de Vila-seca.