Imatge d'arxiu del municipi de Vila-seca

Vila-seca aplicarà un recàrrec del 50% de l'IBI als habitatges buits de grans tenidors

La mesura respon als acords de Vila-seca en Comú amb el govern municipal en matèria tributària | L'objectiu, evitar l'especulació, augmentar l'oferta immobiliària i abaixar preus

Les ordenances fiscals de Vila-seca incorporaran, el 2021, un recàrrec de l’Impost de Béns Immobles (IBI) de fins al 50 per cent a grans tenidors de pisos buits, principalment entitats bancàries i fons voltors. Així ho ha fet saber avui dijous, 24 de desembre, el grup municipal de Vila-seca en Comú. La mesura, precisament, afectarà els pisos desocupats amb caràcter permanent i sense causa justificada durant més de dos anys, amb l’objectiu posar en circulació el nombre més gran possible d'habitatges en règim de lloguer i estimular l’oferta, aconseguint preus més assequibles.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Mario Téllez, portaveu de Vila-seca en Comú, ha afirmat que aquest recàrrec va dirigit a empreses voltor i grans bancs que tenen pisos desocupats que no han mostrat mai «cap interès» per posar aquests immobles al mercat. «Volem punxar la bombolla especulativa existent» ha apuntat Téllez, qui ha assegurat que continuaran negociant per aconseguir d’altres mesures que afavoreixin el dret d’accés a l’habitatge, com ara la bonificació de l’IBI dels pisos de lloguer social o la cessió temporal de pisos buits de grans tenidors.

Segons dades oficials del Departament de Territori i Sostenibilitat, al terme municipal de Vila-seca hi ha un total de 68 pisos buits propietat de grans tenidors desocupats amb caràcter permanent sense causa justificada, durant més de dos anys.