Vila-seca podria acollir la terminal de creuers del Port de Tarragona al 2019

Poblet no ha decidit si es presentarà ni el nom amb que ho faria l'actual CiU de Vila-seca

Vila-seca podria acollir la terminal de creuers del Port de Tarragona al 2019. Com va explicar l'alcalde del municipi, Josep Poblet, en una entrevista a Tarragona Digital,  l'Autoritat Portuària ha de canviar la terminal de lloc perquè l'actual no es troba en una zona idònia. D'aquesta manera, la voluntat és posar-la a recer del dic d'abric del Port a la Pineda. Per Poblet, aquesta actuació seria «un gran pas» pel Port, per Vila-seca i pel creuerisme, una activitat que, com va puntualitzar l'alcalde, aporta uns 100.000 visitants quan fa pocs anys ni tan sols existia al territori.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Poblet, però, no es va voler mullar en la data. Fa unes setmanes es va celebrar una reunió entre representants de la Generalitat, del Port de Tarragona i de Vila-seca, on es va verificar en quin punt es trobava la situació i es va posar un calendari. Com va explicar l'alcalde de Vila-seca, si no hi ha cap entrebanc, la nova terminal podria estar enllestida al 2019 però és conscient que el procediment es pot allargar si es presenten al·legacions, si l'administració es demora o si es produeixen altres imprevistos.

El parc aquàtic Aquopolis, a la Pineda.
El parc aquàtic Aquopolis, a la Pineda. | Aquopolis.

 

La concessió de l'Aquopolis de Vila-seca acaba al 2021

En l'entrevista a Tarragona Digital, l'alcalde de Vila-seca també va parlar d'Aquopolis Costa Dorada.  El parc aquàtic de la Pineda es troba en uns terrenys de titularitat municipal i la concessió s'acaba al 2021. De fet, hi ha tres concessions: la del propi parc, la dels locals comercials i la de la zona d'oci de la Pachá. Poblet no confirma que l'empresa segueixi gestionant el parc perquè la nova adjudicació es realitzarà mitjançant un nou concurs públic.

Això sí, explica que des de Vila-seca, abans d'arribar al 2021 han de dur a terme diversos procediments. Primer de tot l'Ajuntament ha de decidir les línies del projecte que hi ha tenir lloc i les condicions del concurs. En aquest sentit, Poblet va confirmar que l'orientació del projecte serà molt similar a l'actual. Per tant, tot indica que hi seguirà havent un parc aquàtic.

L'alcalde també va confirmar que hi seguirà havent un model públic-privat, una fórmula on l'Ajuntament posa les condicions i l'empresa privada hi posa el capital i la gestió. L'adjudicació es farà mitjançant un concurs públic al 2021. Abans, però, el govern presentarà el plec de condicions i les bases del concurs. Aquesta fórmula, que també s'ha utilitzat per l'explotació de PortAventura, Hard Rock i el complex hoteler del municipi, és molt del gust de Poblet ja que considera que els concursos públics fan que guanyi la millor oferta, sense injerències ni orientacions de cap tipus.

La intenció des de Vila-seca és que,  tal i com Aquopolis va ser un revulsiu per rellançar la zona a finals del segle XX, que el nou servei generi nous atractius i impulsi el mateix espai en ple segle XXI. Per aconseguir-ho, segons l'alcalde, cal que l'empresa que exploti el servei sigui puntera, innovadora i reculli les últimes tendències en el món de l'oci. A part, demana que s'avinguin al model turístic de la zona —centrat en l'oci i el descans— i que tinguin en compte la climatologia, el medi ambient i el valor de l'aigua.

Castell del Comte de Sicart Vilaseca
Castell del Comte de Sicart Vilaseca. | Miguel Cabrerizo.

 

Els projectes immediats del govern de Vila-seca

Poblet també va parlar dels projectes més immediats del municipi. Un dels quals es tracta de la remodelació del Celler Noucentista. Aquest edifici, obra de Pere Domènech i Roura —fill de Lluís Domènech i Montaner— es convertirà en un espai sociocultural i turístic important per al municipi. Molt a prop, les millores al Castell del Comte de Sicart es troben gairebé enllestides. Quan ho estiguin, s'obrirà al públic amb continguts culturals.

En indústria, s'està treballant en la construcció d'una Zona d'Activitat Logística (ZAL) del Port. Segons Poblet, aquesta infraestructura contribuirà a fer de la zona un gran motor econòmic. A més, assegura que tant en la seva construcció com en l'activitat que s'hi generarà, serà «una font inesgotable de llocs de treball». I en esport, s'impulsarà el Pla Director d'Equipaments Esportius de l'Estadi Municipal. D'aquesta manera, es preveu transformar a fons l'entorn, construït als anys 60 i que ha quedat obsolet, i donar-li una nova orientació.

El president de la Diputació de Tarragona i alcalde de Vila-seca, Josep Poblet.
El president de la Diputació de Tarragona i alcalde de Vila-seca, Josep Poblet. | Gerard Martí.

 

Poblet, tranquil pel cas del Centre de Salut de Vila-seca

Preguntat pel cas del Centre de Salut, un cas que penja d'una denúncia de la CUP i pel qual l'alcalde va haver d'anar a declarar el 2016, Poblet es mostra molt tranquil pel devenir de la situació. Sobretot perquè la Fiscalia va demanar l'arxiu del cas al no trobar «res de res». Com explica Poblet, la decisió de la Fiscalia reconeix que la construcció d'aquest equipament es va fer «d'acord amb el projecte, correctament i impecable». De fet, apunta que la Fiscalia diu que s'hagués actuat malament si no s'hagués actuat tal i com es va fer i que és insòlit que si es volguessin malbaratar recursos públics el projecte costés 600.000 euros menys dels pressupostats.

Malgrat això, Poblet explica que el procediment seguirà si els denunciants el tiren endavant. Tot i considerar que s'ha actuat de la manera correcta, «si hi ha persones que en dubten i necessiten més proves per acreditar-ho, seguirem». Assegura que té «la consciència molt tranquil·la» i que per aquest motiu, el Cas del Centre de Salut no serà en absolut definitori a l'hora de decidir si es torna a presentar o no.

CiU de Vila-seca no ha decidit la marca amb què es presentarà

Precisament, pel que fa a les eleccions municipals de l'any vinent, Poblet assegura que, com sempre, ho decidirà després de la Festa Major de Sant Antoni. A més a més, també reconeix que la formació encara no ha decidit sota quin nom es presentarà. Vila-seca és una de les poblacions on el grup municipal de CiU ha mantingut les sigles amb les quals es va presentar a les eleccions del 2015. Poblet assegura que la gent ja sap quina forma de governar té la seva formació «vagi amb el barret que vagi». A més, apunta que, tot i que no es viu descontextualitzat del país, el projecte polític de la seva formació té accent local.

En aquests vídeos, poden veure l'entrevista complerta que Tarragona Digital va fer a l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet.