ÚLTIMA HORA

Catalunya trenca la barrera dels 100.000 contagis per coronavirus

Tornen les visites teatralitzades al jaciment arqueològic de la Cella de Salou

Aquestes activitats es duran a terme el divendres, 24 d'agost, amb una explicació en català i una altra en castellà
Salou organitza visites teatralitzades al jaciment arqueològic de la Cella | CEDIDA

 

El Grup de Recerca Seminari de Protohistòria i Arqueologia de la URV, juntament amb l'empresa IBER Arqueologia, Patrimoni i Turisme SL i l'Ajuntament de Salou, ha organitzat, un any més, dues visites teatralitzades al jaciment arqueològic de la Cella, situat al Cap de Salou. 

Aquest acte, que tindrà lloc el divendres 24 d'agost, anirà a càrrec d'un dels responsables de l'equip que ha realitzat les campanyes arqueològiques que s'han dut a terme en el jaciment. Durant les visites, s'explicaran les característiques bàsiques de l'assentament i els resultats que s'han anat obtenint al llarg dels diferents treballs arqueològics que s'han realitzat. 

Les visites teatralitzades al jaciment arqueològic de la Cella

Un dels objectius principals de les visites és mostrar al públic el poblat protohistòric dels segles IV-III aC, que actualment es tracta d'un dels espais patrimonials i turístics més destacats de la localitat. En aquest sentit, cal posar en relleu la seva bona ubicació just al costat de la costa, el seu sistema defensiu, les seves cases complexes, l'arquitectura domèstica, els seus carrers, el seu urbanisme, les activitats que es realitzaven i, finalment, els seus costums. 

Les dues visites tindran lloc aquest divendres, 24 d'agost. La versió catalana començarà a les sis de la tarda, mentre que la castellana a dos quarts de vuit del vespre. A més, per tal de completar la visita es farà un autèntic viatge al passat, a través de la realitat virtual, en la qual es podrà veure un dels edificis principals. Finalment, els assistents podran gaudir d'una degustació de cervesa Iberika. 

Els adults hauran de pagar un preu de deu euros, els infants d'entre set i dotze anys pagaran cinc euros i les famílies de dos adults i un o dos nens pagaran un total de 22 euros. Es recomana reservar prèviament, trucant al telèfon 659 111 081 o enviant un correu electrònic a jvila@iberapt.com. A més, el dissabte, 15 de setembre, a partir de les dotze del migdia, es farà una altra visita guiada en català al jaciment protohistòric de la Cella.

"AGENDA: Tota la programació d'actes de la Festa Major de Cambrils" "L'Hospitalet de l'Infant inaugura tres punts de recàrrega de vehicles elèctrics"