La xef pastissera Montse Abellá

La xef cambrilenca Montse Abellá, reconeguda amb el Prix au Chef Pâtisser 2019

Formada a l'Escola d'Hoteleria i Turisme del municipi, Abellá és la responsable de les postres al restaurant madrileny Santceloni, premiat amb dues estrelles Michelin

De Cambrils al Paseo de la Castellana, Montse Abellá és qui endolceix els àpats del Santceloni, el reconegut i elegant restaurant de l’Hotel Hesperia de Madrid.

Responsable de les postres en aquest establiment d’’haute cuisine’ d’autor a la capital espanyola, Abellá ha rebut, fa ben poc, el Prix au Chef Pâtisser 2019, un destacat guardó que atorga l’Acadèmia Internacional de Gastronomia.

Formada a l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils

Nascuda a Cambrils, al Baix Camp, el 1976, i formada a l’Escola d’Hoteleria i Turisme del municipi, aquesta xef rebostera brinda les seves creacions amb «amor, passió i saber fer», premisses i sentiments que aporta, dia a dia, a la cuina del Santceloni, un restaurant premiat amb dues estrelles Michelin.

«La gastronomia no és una feina, és un estil de vida!» predica a les seves xarxes socials. D’esperit alegre i vital, Abellá ha estat l’única dona reconeguda a l’última edició dels premis de l’Acadèmia Internacional de Gastronomia, uns guardons que ja compten amb vint-i-vuit anys d'història.

El seu, el millor tortell de Madrid

Constant, vocacional, la xef cambrilenca evoca els seus orígens, la tradició i la il·lusió que genera la professió triada, sempre amb elegància, frescor i un toc ben personal. El seu tortell de reis, sense anar més lluny, va ser elegit el millor ‘roscón’ de tot Madrid, i el seu art culinari també l’ha dut a visitar el plató del cèlebre Masterchef.

De Cambrils al món

«Pastissera de professió i passió», així es defineix. De Cambrils a Madrid, i de Madrid al món, ja ho diuen: la feina ben feta no té mai fronteres. Enhorabona xef!

Et pot interessar: