L'exposició imperdible a Tarragona: les fotografies d'Agustí Centelles al Castell de Vila-seca

L'èxit de les fotografies d'Agustí Centelles al Castell de Vila-seca

Es preveu arribar als 1.500 visitant a finals d’aquesta setmana

Les fotografies d'Agustí Centelles són un testimoni de primera mà d'un període històric de Catalunya que, a més a més, compta amb un component de mèrit artístic indiscutible.

La  Fundació Vila Casas, els últims deu anys, ha anat exhibint algunes de les fotos, però no és fins ara que al Castell de Vila-seca es pot veure la col·lecció de forma íntegra, incloent-hi trenta-cinc fotografies inèdites positivades pel fill de l'artista.

Sense dubte, està sent un esdeveniment de primer ordre de l'àrea metropolitana i les dades d'acollida de l'exposició  ho confirmen.

En data de dijous 25 de març, l'exposició del Castell de Vila-seca ja havia acollit a un total de 1.248 visitants. Aquesta és una dada altament positiva, sobretot tenint en compte les restriccions de mobilitat que han estat vigents fins al dilluns 15 de març. «A partir d'ara, el nombre de visitants d'altres comarques anirà incrementant», comenta la regidora de Cultura Manuela Moya.

«L'elevat grau de satisfacció de les persones que ens visiten, recollit per enquestes i pel contacte proper amb els usuaris, són molt positives, tant en referència a l'obra exposada com a la qualitat de l'espai», assegura la regidora.

L'exposició imperdible a Tarragona: les fotografies d'Agustí Centelles al Castell de Vila-seca
L’exposició inclou un vídeo inaugural amb la col·laboració del comissari Daniel Giralt Miracle | Laia Solanelles

Els grups de centres educatius que vulguin visitar-la hauran de fer-ho aquest curs

Les fotos d’Agustí Centelles únicament romandran al Castell de Vila-seca durant aquest curs escolar. Per aquest motiu, els instituts i escoles de Vila-seca, així com l'Aula 15 i el centre de formació d’adults, tenen ja acordats totes les visites  amb els seus grups bombolla.

Per una altra banda, l’exposició ja ha rebut peticions d’altres centres educatius de ciutats com Reus i Tarragona. Des de l’organització es convida a altres centres formatius, amb la disponibilitat que hi ha fins a final de curs, a participar en aquestes visites educatives que estan adaptades al nivell formatiu de cada grup.

L'exposició imperdible a Tarragona: les fotografies d'Agustí Centelles al Castell de Vila-seca
Les fotografies d'Agustí Centelles compten amb un mèrit artístic indiscutible | Laia Solanelles

L’exposició romandrà al Castell de Vila-seca fins al pròxim 19 de setembre

L’exposició al Castell de Vila-seca es pot visitar els dijous de 10.00 a 14.00 h; els dissabtes de 10.00 a 14.00 h i de 16.00 a 20.00 h i els diumenges i festius de 10.00 a 14.00 h fins al 31 de maig. 

I a partir de l’1 de juny es podrà veure de dilluns a divendres de 17.00 a 21.00 h i dissabtes, diumenges i festius de 10.00 a 14.00 h i de 17.00 a 21.00 h. 

Agustí Centelles al Castell de Vila-seca
L'espai central de l'exposició | Àngel Ullate